Fejtettbab-fõzelék
Hozzávalók:
48 dkg |
fejtett bab |
2 ek |
liszt |
8 dkg |
füstölt szalonna |
csemege fűszerpaprika |
|
babérlevél |
|
zúzott fokhagyma |
|
só |
|
mustár (cukormentes) |
|
A kép illusztráció
Elkészítés:
1. A fejtett babot feltesszük sós vízben főni.
2. Ízesítjük sóval, babérlevéllel.
3. Rántást készítünk: A szalonnának kisütjük a zsírját,(a pörcöt félre tesszük) megpirítjuk a lisztet és a fokhagymával, fűszerpaprikával meghintjük. Hidegvízzel felengedjük és simára keverjük.
4. A megpuhult babhoz adjuk a rántást, kiforraljuk.
5. Tálaláskor még mustárral, zsírszegény tejföllel ízesíthetjük.
Tápanyagtartalom*(Össz mennyiségre):
Kalóriatartalom |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
1 234 KJ (293 Kcal) |
16,9 g |
1,9 g |
50,5 g |