Hozzávalók (8 adaghoz):
32 dkg | durum kuszkusz |
500 ml | forrásban lévő víz |
5 g | só |
60 ml | friss citromlé |
40 ml | olívaolaj |
4 gerezd | fokhagyma, összezúzva |
4 db | újhagyma, finomra felvágva, vagy egy csokor snidling felvágva |
1 csokor | petrezselyemzöld, finomra felvágva |
6-8 szál | friss mentalevél, a nagyobb levelek felaprítva |
32 dkg | csicseriborsó megfőzve |
1 db | kaliforniai paprika, finomra felkockázva |
1 db | sárga étkezési paprika, finomra felkockázva |
32 dkg | kígyóuborka apróra felvágva |
2 db | paradicsom, apróra felvágva |
frissen őrölt feketebors |
Elkészítés:
Az 1. és a 2. lépést egy-két nappal korábban is elvégezhetjük, hogy a salátában jól kijöjjenek az ízek.Tápérték adagonként:
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát | Rost | Koleszterin | Nátrium |
352 kcal | 14.5 g | 7 g | 57 g | 8 g | 0 mg | 418 mg |