Accu-Chek

Csángó gulyás

Hozzávalók (4 adaghoz):

24 dkg közepes zsírtartalmú marhahús
20 dkg savanyú káposzta
1,2 dl 12% zsírtartalmú tejföl
1 közepes fej vöröshagyma
1 ek olaj
3 gerezd fokhagyma
1 kk fűszerpaprika
1 tk
A kép illusztráció

Elkészítés:

1. A marhahúst mossuk meg és kockázzuk egyenletes darabokra.
2. Az apróra vágott vöröshagymát a hozzáadott sóval együtt olajon pároljuk meg.
3. Nagy lángon tegyük a marhahúst a megpárolt vöröshagymához, pirítsuk át a zúzott foghagymával együtt, majd engedjük fel egy kis párolólével, és fedő alatt, mérsékelt tűzön pároljuk félpuhára.
4. Zsírjára pirítás után fűszerpaprikával ízesítsük, engedjük fel körülbelül egy liter vízzel, és a savanyú káposzta hozzáadása után, főzzük készre. A savanyú káposzta hosszú szálait érdemes kisebb darabokra felvágni.
5. Ezt követően melegítsük hozzá a tejfölt, óvatosan, hogy megelőzzük a kicsapódást. Forralás után tálalhatjuk.

Tipp:
Kuktában is készíthetjük, akkor jelentős időt sporolunk meg és a tápanyagveszteséget is mérsékeljük.

Tápanyagtartalom*(1 adagra):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
951 KJ (227 Kcal) 13 g 17 g 5 g
Kérdése van? Hívja ingyenes zöldszámunkat
munkanapokon, 8:00-17:00 között!

06-80-200-694

Az Accu-Chek Active, Performa, Instant, Softclix eszközök és tesztcsíkok gyógyászati segédeszközök.
Az Accu-Chek Smart Pix leolvasó készülék információ technológiai eszköz.
Az Accu-Chek Connect orvostechnikai eszköz.
A Bio-Króm-DIA 60x tabletta étrend-kiegészítő.


E honlapon olyan termékinformációk találhatók, amelyek széles közönségnek szólnak; előfordulhat, hogy ezek a termékinformációk vagy részletes leírások az Ön országában másként nem hozzáférhetőek, illetve nem érvényesek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy semmiféle felelősséget nem vállalunk azért, hogy Ön esetleg olyan információhoz jut, amely nincs összhangban az Ön országában érvényes jogi eljárásokkal, szabályozással vagy gyakorlattal.

a kockázatokról olvassa el a használati Útmutatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát!