Citromfüves őszibarack krémleves
Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg |
őszibarack |
1db |
citrom |
2 ek |
liszt |
0,8 dl |
tejföl (12% zsírtartalmú) |
édesítőszer |
|
szegfűszeg |
|
fahéj |
|
só |
|
A kép illusztráció
Elkészítés:
1. Felteszünk vízet forrni melybe beletesszük a szegfűszeget és a fahéjat. Ha kiforrt leszűrjük.
2. Az őszibarackokat, megmossuk, kimagozzuk, kisebb kockákra vagy szeletekre vágjuk, és az ízesített vízbe tesszük.
3. Habarást készítünk a tejföllel és a liszttel, majd hozzámelegítve a leveshez adjuk, kiforraljuk.
4. Krémessé turmixoljuk majd pár perc forralás után utóízesítjük, citromlével, édesítőszerrel, csipetnyi sóval.
A tálalásnál friss citromfűvel ízesítjük és díszítjük.
Tápanyagtartalom* (1 személyre):
Kalóriatartalom |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
105 Kcal |
2,7 g |
2,6 g |
17 g |