Borókás marhapörkölt hajdinával
Hozzávalók:
40 dkg |
marhahús (lábszár) |
24 dkg |
hajdina |
1 ek |
étolaj |
10 dkg |
lecsó |
1 nagy fej |
vöröshagyma |
borókabogyó |
|
só |
|
pirospaprika |
|
fokhagyma |
|
bors fekete õrölt |
|
petrezselyemzöld |
|
A kép illusztráció
Elkészítés:
1. Az olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát.
2. A megmosott, kockára vágott húst lepirítjuk.
3. Fedő alatt félpuhára pároljuk, majd zsírjára pirítjuk.
4. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, borsot, zúzott fokhagymát, borókabogyót.
5. Vízzel vagy húslével felöntve teljesen készre pároljuk fedő alatt.
6. A hajdinát, kétszeres mennyiségű sós vízzel puhára főzzük, megszórjuk petrezselyemzölddel.
7. A húst kuktában is elkészíthetjük.
8. A pörköltet a hajdinával tálaljuk tányérra.
Tápanyagtartalom*(Össz mennyiségre):
Kalóriatartalom |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
2 764 KJ (661 Kcal) |
29,6 g |
38,6 g |
47,5 g |