Babpástétom
Hozzávalók (1 adagra):
10 dkg |
Szárazbab |
1 kisebb |
Vöröshagyma |
1 ek. |
Olaj |
1/2 csokor |
Petrezselyemzöld |
1 kk |
Só |
A kép illusztráció
Elkészítés:
1. A szárazbabot áztassuk egy éjszakán át, majd lassú tüzön főzzük
puhára.
2. Ha kihült, törjük pépes állagúra.
3. A vöröshagymát, tisztítás után, vágjuk apróra vagy reszeljük le.
4. Tegyük az összetevőket, a babpépet és a vöröshagymát egy tálba, adjuk
hozzá a petrezselymet, olajat, sót majd keverjük krémesre.
Tápláló és laktató fogás reggelire vagy vacsorára barna kenyérrel
kiegészítve.
Tipp:
Olajat válasszunk változatosan. Használhatunk repce-, oliva-, kukorica- vagy
dió olajakat, ezzel előnyösen befolyásoljuk a szervezetünkbe jutó zsírsavak
összetételét.
Tápanyagtartalom*(1 adagra):
Kalóriatartalom |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
545 KJ(130 Kcal) |
6 g |
5,5 g |
14 g |