Babgulyás pulykahúsból
Hozzávalók (4 adaghoz):
16 dkg |
pulyka combfilé kockázva |
16 dkg |
szárazbab |
16 dkg |
burgonya |
10 dkg |
sárgarépa |
10 dkg |
petrezselyem gyökér |
1 fej |
hagymakocka |
1 ek |
étolaj |
4 dkg |
zeller |
só |
|
fűszerpaprika |
|
petrezselyemzöld, friss |
|
fokhagyma |
|
fekete bors, őrölt |
|
A kép illusztráció
Elkészítés:
1. A szárazbabot beáztatjuk egy éjszakára, vagy egy pár órára.
2. Az olajon sóval együtt megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát.
3. Megpirítjuk a kockára vágott pulykacombot.
4. Hozzáadjuk a fokhagymát, fűszerpaprikát.
5. Felengedjük vízzel, és a babbal együtt kuktában kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
5. A fedőt levéve beletesszük a tisztított kockára vágott sárgarépát, petrezselyem gyökeret, zellert, burgonyát.
6. Ha megpuhult minden alapanyag, lezárjuk a tüzet és friss petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
Tápanyagtartalom*(Össz mennyiségre):
Kalóriatartalom |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
1380 KJ (329 Kcal) |
18,9 g |
12 g |
34,3 g |