A kép csak illusztráció!
Panzanella saláta
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg paradicsom
- 20 dkg mozzarella
- 20 dkg szikkadt rozskenyér
- 10 dkg olívabogyó
- 1 db kígyóuborka
- 1 db lilahagyma
- 30 dkg filézett csirkecomb
- 9 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek balzsamecet
- bazsalikom
- rozmaring
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS:
- A kenyeret felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, és 3 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk. 180 fokon 10 percig pirítjuk.
- Kevés olajon egy serpenyőben a felkockázott húst lepirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a rozmaringot.
- A kígyóuborkát, paradicsomot, hagymát tetszés szerint feldaraboljuk, összekeverjük az olajbogyóval és a mozzarellával. Összeforgatjuk a hússal és a kenyérrel.
- A balzsamecetből, 4 evőkanál olívaolajból, sóval, bazsalikommal dresszinget készítünk, és ráöntjük a salátára.
Kalóriatartalom* (1 személyre) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
2723 KJ/ 648 kcal | 28,3 g | 46,3 g | 27 g |