Panzanella saláta

A kép csak illusztráció!

Panzanella saláta

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg paradicsom
  • 20 dkg mozzarella
  • 20 dkg szikkadt rozskenyér
  • 10 dkg olívabogyó
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db lilahagyma
  • 30 dkg filézett csirkecomb
  • 9 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek balzsamecet
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A kenyeret felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, és 3 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk. 180 fokon 10 percig pirítjuk.
  2. Kevés olajon egy serpenyőben a felkockázott húst lepirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a rozmaringot.
  3. A kígyóuborkát, paradicsomot, hagymát tetszés szerint feldaraboljuk, összekeverjük az olajbogyóval és a mozzarellával. Összeforgatjuk a hússal és a kenyérrel.
  4. A balzsamecetből, 4 evőkanál olívaolajból, sóval, bazsalikommal dresszinget készítünk, és ráöntjük a salátára.
Kalóriatartalom*
(1 személyre)
Fehérje Zsír Szénhidrát
2723 KJ/ 648 kcal 28,3 g 46,3 g 27 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.