A kép csak illusztráció!
Úszkáló halacska snackek
Látványos, sokféle alapanyaggal dolgozunk ennél a receptnél. Olyan étel, mely születésnapi partikon, vagy barátokkal való bulizáson jó snack lehet, akár cukorbeteg gyermekünknek is. Halételt akár hetente ajánlott enni, hiszen a halak teljesértékű fehérjét tartalmaznak. Így a kis receptünk nem csak látványos, de egészséges is.
HOZZÁVALÓK:
Halacska snack:- 1 csomag leveles tészta
- 2 konzerv BIO csemegekukorica
- 1 konzerv bab
- 10 dkg friss zöldborsó
- 12 vékony szelet, füstölt lazac
- 150 ml créme fraiche
- 1 tojás sárgája
- 1 csokor petrezselyem
- pár szem áfonya
- 1 dl habtejszín
- 1 ek. író
- halacska kiszúró forma
- habzsák
ELKÉSZÍTÉS:
Halacska snackek- A leveles tésztát egy kiszúró forma segítségével formára szaggatjuk. A tészta alakzatokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, majd a tetejüket megkenjük tojássárgájával.
- 200 fokra előmelgített sütőben, 12 perc alatt aranyszínűre sütjük.
- Ha megsült a tészta, a lazacszeletekből is formákat vágunk a szaggató segítségével. A tésztaformákat megkenjük először créme fraiche-sel, majd ráhelyezzük a lazacszeleteket.
- A formát és a tányért díszíthetjük créme fraiche-sel, zöldborsóval, babbal, valamint csemege kukoricával., petrezselyemmel
- Öntsük a tejszínt egy üvegbe, majd keverjük el benne az írót.
- Egy darab sűrű szövésű gézzel fedjük be és szorosan kössük meg az üveg tetejét.
- Hagyjuk szobahőmérsékleten 24 órát pihenni, majd csavarjuk rá az üveg tetejét és hűtőbe téve hagyjuk állni még 24 órát.
Összes kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
3208 kcal | 83 g | 226 g | 205 g |
1 adag kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
320 kcal | 8 g | 22 g | 20 g |