A kép csak illusztráció!
Nyári tekercs variációk
Ismertessük meg a gyerekeket más kultúrák étkezési szokásaival is, új, izgalmas ízekkel, és nem utolsósorban ezekkel a nagyon egészséges friss, vitamindús alapanyagokkal.
HOZZÁVALÓK:
Alap:- 30 dkg csirkemell
- só, bors
- fokhagyma
- 2 szál rozmaring
- 1 szál kakukkfű
- olaj a sütéshez
- 10 db rizslap
- 15 dkg répa
- 1 db kígyóuborka
- 1 db kaliforniai paprika
- babcsíra
- 140 g hámozott mandula
- 2 ek szójaszósz
- 2 tk szezámolaj
- 2 ek halszósz
- 1 tk édes chiliszósz
- 50 ml kókusztej
- fél lime leve
- 1 mogyoróhagyma
- 1 db mangó
- szójaszósz
- édes chili szósz
- friss gyömbér
ELKÉSZÍTÉS:
- A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon egy forró serpenyőben egy gerezd fokhagymával és kakukkfűvel megsütjük.
- A zöldségeket julienne-re, vagyis 4-5 centis nagyon vékony csíkokra vágjuk.
- A rizslapokat hideg vízbe mártjuk, majd egy lapos felületre fektetjük. (Ne fa vágódeszkára, mert ahhoz odaragad). Helyezzük el rajta a zöldségeket, majd erre a megsült és vékony csíkokra vágott csirkehúst és feltekerjük.
- A hagymát finomra vágjuk és egy kevés olajon puhára pároljuk.
- Hozzáadjuk a felvágott mangót, fedő alatt addig főzzük, amíg el nem kezd szétesni.
- Adunk hozzá egy kevés édes chili szószt, szójaszószt és kevés gyömbért. Addig főzzük, amíg a mangó összeesik és a szósz besűrűsödik.
- Az alapanyagokat egy aprítógépben összedolgozzuk, és tálalhatjuk is.
1 adag kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
215 kcal | 12 g | 194 g | 15 g |