A kép csak illusztráció!
Színes sushi
Ennek az ételnek a fő komponense a sok színes zöldség: zöld, sárga, piros. Az ízek párosítása a keleti konyhára jellemző: édes (édesítőszer) és savanyú (rizsecet). Ezek a fő ízek az egyensúly jegyében vannak jelen. Azért szeretem, mert önálló fogás vagy akár egy kiadós nasi is lehet. Cukorbetegséggel élők az elfogyasztani kívánt étel szénhidráttartalmát vegyék mindenképpen figyelembe.
HOZZÁVALÓK:
Sushi:
- 400 g sushi rizs
- 800 ml víz
- 2 ek céklalé
- 3 ek répapüré
- ½ ek rizsecet
- 1 tk barna cukor
- ¼ tk só
- 4-6 db nori lap
- 1 db sárgarépa, gyufaszál vastagságúra vágva
- 1 db kígyóuborka, gyufaszál vastagságúra vágva
- 1-1 db sárga és piros kaliforniai paprika, gyufaszál vastagságúra vágva
- ehető virágok
ELKÉSZÍTÉS:
- A rizst mossuk meg hideg víz alatt, majd tegyük egy lábasba, és öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel. Főzzük, és várjuk meg, amíg egyszer felforr a víz, majd takarékon főzzük addig, amíg a rizs fel nem veszi az összes vizet. Kevergessük folyamatosan.
- Ha kész, tegyük fa vagy műanyag tálba, és keverjük hozzá a rizsecetet, cukrot, sót. Felezzük el a mennyiséget, és az egyik felébe tegyünk céklalevet, a másikba pedig répapürét.
- Tegyük egy bambuszlapra a nori lapokat fényes felükkel lefelé, egyengessük el rajta a rizst, töltsük meg zöldségekkel, és tekerjük fel óvatosan. Egy vizes, éles kés segítségével vágjuk 6 egyenlő részre.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
308 kcal | 8 g | 0,7 g | 68 g |