Sínes sushi

A kép csak illusztráció!

Színes sushi

Ennek az ételnek a fő komponense a sok színes zöldség: zöld, sárga, piros. Az ízek párosítása a keleti konyhára jellemző: édes (édesítőszer) és savanyú (rizsecet). Ezek a fő ízek az egyensúly jegyében vannak jelen. Azért szeretem, mert önálló fogás vagy akár egy kiadós nasi is lehet. Cukorbetegséggel élők az elfogyasztani kívánt étel szénhidráttartalmát vegyék mindenképpen figyelembe.

HOZZÁVALÓK:

Sushi:

  • 400 g sushi rizs
  • 800 ml víz
  • 2 ek céklalé
  • 3 ek répapüré
  • ½ ek rizsecet
  • 1 tk barna cukor
  • ¼ tk só
  • 4-6 db nori lap
  • 1 db sárgarépa, gyufaszál vastagságúra vágva
  • 1 db kígyóuborka, gyufaszál vastagságúra vágva
  • 1-1 db sárga és piros kaliforniai paprika, gyufaszál vastagságúra vágva
Díszítés:
  • ehető virágok

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A rizst mossuk meg hideg víz alatt, majd tegyük egy lábasba, és öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel. Főzzük, és várjuk meg, amíg egyszer felforr a víz, majd takarékon főzzük addig, amíg a rizs fel nem veszi az összes vizet. Kevergessük folyamatosan.
  2. Ha kész, tegyük fa vagy műanyag tálba, és keverjük hozzá a rizsecetet, cukrot, sót. Felezzük el a mennyiséget, és az egyik felébe tegyünk céklalevet, a másikba pedig répapürét.
  3. Tegyük egy bambuszlapra a nori lapokat fényes felükkel lefelé, egyengessük el rajta a rizst, töltsük meg zöldségekkel, és tekerjük fel óvatosan. Egy vizes, éles kés segítségével vágjuk 6 egyenlő részre.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
308 kcal 8 g 0,7 g 68 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.