Gofritorta

A kép csak illusztráció!

Gofritorta

A gofritorta készítésébe a gyerekeket is bevonhatjuk. Szitálják meg a lisztet, keverjék össze az alapanyagokat. Tanítsuk meg, hogyan kell szétválasztani a tojást.

Legyen közös élmény a desszert készítése.

HOZZÁVALÓK:

Tészta recept:
  • 2 db banán (megtisztítva 300 g)
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 1 kk kakaópor
  • 4 dl tej
  • 4 tojás
  • 20 dkg tönkölyliszt
Mango mártás:
  • 2 egész mango
  • fahéj
  • 2 dl narancslé, 100 %os
  • 1 dkg kukoricakeményítő
  • 1 ek szőlőmagolaj
Vanília puding:
  • 3 tojás
  • 1.5 dl tej
  • 1 kk vanília őrlemény
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 3 ek eritrit

ELKÉSZÍTÉS:

Tészta:
  1. A banánokat egy tálban pépesre törjük. Hozzáadjuk a kókuszzsírt, a kakaóport, a tejet és a tojásokat. Az alapanyagokat alaposan összeturmixoljuk. Hozzáadjuk az átszitált lisztet, összekeverjük és eltesszük a hűtőbe amíg elkészítjük a pudingot.
  2. Süssük ki a gofri tésztáját.
Puding:
  1. A 3 tojást szétválasztjuk, közben langyosra melegítjük a tejet és hozzáadjuk a vaníliát. A tojássárgájához hozzákeverjük a kukoricakeményítőt és az eritritet. Ehhez adjuk hozzá apránként a langyos, vaníliás tejet és jól elkeverjük. Visszaöntjük a lábasba és összeforraljuk.
Mangó mártás:
  1. Meghámozzuk a mangókat és kisebb darabokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat, hozzáadjuk a mangókat és hagyjuk, hogy a hőtől összeessen. Külön tálban elkeverjük a hideg narancslevet a keményítővel, majd hozzáadjuk a mangóhoz. Ízesítjük fahéjjal.
1 adag kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
393 kcal 12 g 19 g 41 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.