A kép csak illusztráció!
Mézeskalács Torta
HOZZÁVALÓK:
A piskótához:- - 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
- - 6 db tojás
- - 25 dkg nyírfacukor
- - 1 cs. sütőpor
- - 5 dkg vaj (kenéshez)
- - 1 kk vanília őrlemény
- - 1 narancs héja
- - 3 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- - 25 dkg mascarpone
- - 1 ek fahéj
- - 4 dl habtejszín
- - 1 cs habfix
ELKÉSZÍTÉS:
Piskóta:- 1. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéből a csipet sóval verjünk kemény habot.
- 2. A tojások sárgáját a cukorral tegyük egy tálba és addig verjük, amíg szép habos nem lesz.
- 3. Ezután a sütőporos fűszerekkel elkevert lisztet keverjük hozzá, legvégén a narancshájat tegyük hozzá. Sűrű masszát kapunk.
- 4. A habos fehérját óvatosan forgassuk bele a lisztes-tojássárgás masszába, vigyázzunk, hogy ne törjön össze a tészta.
- 5. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát vajazzunk és lisztezzünk ki és öntsük bele a tésztát.
- 6. 180 fokra előmelegített sütőben a középső rácsra helyezve 25-30 percig süssük. Ne nyissuk ki a sütőt, mert ez okozhatja a piskóta összeesését.
- 1. A krémhez a hideg tejszínt felhabosítjuk, közben hozzáadjuk a habfixet, és a fahéjat. Ha nem édes a tejszínünk adhatunk hozzá Dia Wellness porcukorhelyettesítőt.
- 2. Óvatosan hozzákeverjük a szoba-hőmérsékletű mascarponét is.
- 3. A kihűlt piskótlapokat háromfelé vágjuk és megkenjük a krémmel, a torta oldalát és tetejét is körbe kenjük vele.
- A tetejét díszítheted mézeskaláccsal vagy rozmaringággal.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
4475 kcal | 76,6 g | 303,8 g | 427 g |