Mézeskalács Torta

HOZZÁVALÓK:

A piskótához:
  • - 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • - 6 db tojás
  • - 25 dkg nyírfacukor
  • - 1 cs. sütőpor
  • - 5 dkg vaj (kenéshez)
  • - 1 kk vanília őrlemény
  • - 1 narancs héja
  • - 3 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
A krémhez:
  • - 25 dkg mascarpone
  • - 1 ek fahéj
  • - 4 dl habtejszín
  • - 1 cs habfix

ELKÉSZÍTÉS:

Piskóta:
  1. 1. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéből a csipet sóval verjünk kemény habot.
  2. 2. A tojások sárgáját a cukorral tegyük egy tálba és addig verjük, amíg szép habos nem lesz.
  3. 3. Ezután a sütőporos fűszerekkel elkevert lisztet keverjük hozzá, legvégén a narancshájat tegyük hozzá. Sűrű masszát kapunk.
  4. 4. A habos fehérját óvatosan forgassuk bele a lisztes-tojássárgás masszába, vigyázzunk, hogy ne törjön össze a tészta.
  5. 5. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát vajazzunk és lisztezzünk ki és öntsük bele a tésztát.
  6. 6. 180 fokra előmelegített sütőben a középső rácsra helyezve 25-30 percig süssük. Ne nyissuk ki a sütőt, mert ez okozhatja a piskóta összeesését.
Krém:
  1. 1. A krémhez a hideg tejszínt felhabosítjuk, közben hozzáadjuk a habfixet, és a fahéjat. Ha nem édes a tejszínünk adhatunk hozzá Dia Wellness porcukorhelyettesítőt.
  2. 2. Óvatosan hozzákeverjük a szoba-hőmérsékletű mascarponét is.
  3. 3. A kihűlt piskótlapokat háromfelé vágjuk és megkenjük a krémmel, a torta oldalát és tetejét is körbe kenjük vele.
Díszítés:
  1. A tetejét díszítheted mézeskaláccsal vagy rozmaringággal.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
4475 kcal 76,6 g 303,8 g 427 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.