A kép csak illusztráció!

Töltött szalagos fánk

HOZZÁVALÓK:

Tészta:
  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 8 dkg eritrit
  • 250 ml tej (1,5%-os)
  • 2 dkg élesztő
  • 70 dkg vaj
  • 4 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 1 ek rum
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 tk cukor
  • olaj a sütéshez
Krém:
  • 5 dl tej (1,5%-os)
  • 100 g eritrit
  • 1 csomag vaníliás puding por
  • 1 tk vanília őrlemény
  • 150 g vaj
  • ízlés szerint rum

ELKÉSZÍTÉS:

Piskóta:
  1. A tejet felmelegítjük, az élesztőt egy teáskanálnyi cukorral felfuttatjuk benne.
  2. A lisztet liszteket egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olvasztott vajat, a tojássárgáját, a rumot, a citromhéjat és a felfuttatott élesztős tejet. Homogén állagúra dagasztjuk.
  3. Ezután meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk kelni, amíg a kétszeresére nem dagad.
  4. A tésztát még egyszer átdagasztjuk, és egy belisztezett deszkán egy centi vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát kör alakú fánkforma szaggatóval kiszaggatjuk.
  5. A fánkokat meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk állni, míg a kétszeresükre nem dagadnak.
  6. A fánkokat forró olajban, oldalanként 2-3 percig sütjük őket.
  7. Sütés után a fánkokat sütőrácson lecsepegtetjük, hagyjuk egy kicsit hűlni. Ezután a fánkot fahájas cukorba eritritbe forgatjuk.
Krém:
  1. A pudingport elkeverjük az cukorral eritrittel és a vanília őrleménnyel, majd a tejjel sűrű pudingot főzünk belőle.
  2. A kihűlt pudingot habosra keverjük a vajjal. Egy kevés rummal ízesítjük.
  3. Habzsákba töltjük és a 30 percre hűtőbe tesszük.
Tálalás:
  1. A fánkokat a vaníliás pudinggal megtöltve tálaljuk.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
9858 kcal 98,4 g 821,55 g 430,3 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.