A kép csak illusztráció!
Töltött szalagos fánk
HOZZÁVALÓK:
Tészta:- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 8 dkg eritrit
- 250 ml tej (1,5%-os)
- 2 dkg élesztő
- 70 dkg vaj
- 4 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 1 ek rum
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 tk cukor
- olaj a sütéshez
- 5 dl tej (1,5%-os)
- 100 g eritrit
- 1 csomag vaníliás puding por
- 1 tk vanília őrlemény
- 150 g vaj
- ízlés szerint rum
ELKÉSZÍTÉS:
Piskóta:- A tejet felmelegítjük, az élesztőt egy teáskanálnyi cukorral felfuttatjuk benne.
- A lisztet liszteket egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olvasztott vajat, a tojássárgáját, a rumot, a citromhéjat és a felfuttatott élesztős tejet. Homogén állagúra dagasztjuk.
- Ezután meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk kelni, amíg a kétszeresére nem dagad.
- A tésztát még egyszer átdagasztjuk, és egy belisztezett deszkán egy centi vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát kör alakú fánkforma szaggatóval kiszaggatjuk.
- A fánkokat meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk állni, míg a kétszeresükre nem dagadnak.
- A fánkokat forró olajban, oldalanként 2-3 percig sütjük őket.
- Sütés után a fánkokat sütőrácson lecsepegtetjük, hagyjuk egy kicsit hűlni. Ezután a fánkot fahájas cukorba eritritbe forgatjuk.
- A pudingport elkeverjük az cukorral eritrittel és a vanília őrleménnyel, majd a tejjel sűrű pudingot főzünk belőle.
- A kihűlt pudingot habosra keverjük a vajjal. Egy kevés rummal ízesítjük.
- Habzsákba töltjük és a 30 percre hűtőbe tesszük.
- A fánkokat a vaníliás pudinggal megtöltve tálaljuk.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
9858 kcal | 98,4 g | 821,55 g | 430,3 g |