Sertésszűz Wellington
Sertésszűz Wellington

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg szűzpecsenye
  • 1 dl olaj olívaolaj
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 15 dkg fehér csiperkegomba
  • 15 dkg barna csiperkegomba
  • 10 dkg fekete erdei sonka
  • 2 db salotta hagyma
  • 1 ek petrezselyemzöld
  • 1 tk kakukkfű
  • 2 db teljes kiőrlésű leveles tészta
  • 1 tojás
  • bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A húst előkészítjük, lehártyázzuk. A két végét levágjuk, hogy egyenletesen vastag legyen a hús.
  2. A húst sózzuk, borsozzuk és egy forró serpenyőben kevés zsiradékon lekérgesítjük 3-4 perc alatt.
  3. Alufólián középre kenjünk a hús nagyságának megfelelő mennyiségű mustárt, tegyük rá a húst, kenjük meg a maradék mustárral és fóliába csomagolva tegyük félre, amíg elkészítjük a gombát
  4. Apróra vágjuk a hagymát, kevés olajon pirítsuk meg, tegyük rá az aprított gombát.
  5. Fűszerezzük kakukkfűvel, borssal, sóval majd adjuk hozzá a vörös bort.
  6. Addig főzzük míg a levét el nem főtte teljesen. Tegyük bele a petrezselyemzöldet is.
  7. A leveles tésztát kiterítjük, és akkora téglalap alakot formázunk belőle, hogy a hús beleférjen kényelmesen.
  8. A tésztát beterítjük a sonkával majd a közepére kenjük a gombakrém felét, és ráfektetjük a húst. A többi gombát szépen elosztjuk a hús tetején és oldalán.
  9. Szorosra becsomagoljuk, majd a széleit behajtjuk.
  10. A maradék tésztából díszítést készítünk. A végén megkenjük a tojással.
  11. Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 200 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük 35-40 perc alatt.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
572,25kcal 40 g 38 g 10 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.