A kép csak illusztráció!
Sertésszűz Wellington
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg szűzpecsenye
- 1 dl olaj olívaolaj
- 1 ek dijoni mustár
- 1 dl száraz vörösbor
- 15 dkg fehér csiperkegomba
- 15 dkg barna csiperkegomba
- 10 dkg fekete erdei sonka
- 2 db salotta hagyma
- 1 ek petrezselyemzöld
- 1 tk kakukkfű
- 2 db teljes kiőrlésű leveles tészta
- 1 tojás
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS:
- A húst előkészítjük, lehártyázzuk. A két végét levágjuk, hogy egyenletesen vastag legyen a hús.
- A húst sózzuk, borsozzuk és egy forró serpenyőben kevés zsiradékon lekérgesítjük 3-4 perc alatt.
- Alufólián középre kenjünk a hús nagyságának megfelelő mennyiségű mustárt, tegyük rá a húst, kenjük meg a maradék mustárral és fóliába csomagolva tegyük félre, amíg elkészítjük a gombát
- Apróra vágjuk a hagymát, kevés olajon pirítsuk meg, tegyük rá az aprított gombát.
- Fűszerezzük kakukkfűvel, borssal, sóval majd adjuk hozzá a vörös bort.
- Addig főzzük míg a levét el nem főtte teljesen. Tegyük bele a petrezselyemzöldet is.
- A leveles tésztát kiterítjük, és akkora téglalap alakot formázunk belőle, hogy a hús beleférjen kényelmesen.
- A tésztát beterítjük a sonkával majd a közepére kenjük a gombakrém felét, és ráfektetjük a húst. A többi gombát szépen elosztjuk a hús tetején és oldalán.
- Szorosra becsomagoljuk, majd a széleit behajtjuk.
- A maradék tésztából díszítést készítünk. A végén megkenjük a tojással.
- Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 200 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük 35-40 perc alatt.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
572,25kcal | 40 g | 38 g | 10 g |