A kép csak illusztráció!
Cordon Bleu tökéletes hasábburgonyával
HOZZÁVALÓK:
- 4 szelet karaj
- 15 dkg reszelt sajt
- 4 szelet gépsonka
- 3 db tojás
- Graham liszt
- barna pankó morzsa
- ízlés szerint só
- étolaj sütéshez
- 1kg burgonya
- olaj
- só
- 150g tejföl (12%-os)
- 70g majonéz (light)
- 1 tk Dia-Wellness porcukorhelyettesítő
- 1 tk citromlé
- 1 tk mustár
- 1 ek snidling összevágva
- só, bors
ELKÉSZÍTÉS:
Cordon Bleu:- A karajszeleteket, vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket kiterítjük, vékonyra szelt sonkát teszünk rá, majd beterítjük a sajttal, feltekerjük, ha szükséges, fogpiszkálóval megtűzzük.
- A panírozáshoz lisztet, kis sóval elhabart tojást és a pankó morzsát készítünk elő.
- Hagyományos módon lisztben, tojásban és a pankó morzsába forgatjuk a töltött húsokat.
- Bő, közepesen forró olajban szép pirosra sütjük, félidőben megforgatva, majd alaposan lecsepegtetve papírtörlőre kiszedjük.
- Tálaláskor vágjuk rézsútosan félbe.
- A burgonyát megpucoljuk, megmossuk.
- Vékony, hosszú, azonos nagyságú darabokra vágjuk, és leitatjuk róla a nedvességet.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a burgonyaszeleteket, meglocsoljuk olajjal. Sütőben ropogósra sütjük.
- A tejfölt öntsd egy tálba, rakd hozzá a majonézt, a mustárt, és habverővel dolgozd össze.
- Ízesítsd porcukor helyettesítővel, sóval, borssal, és öntsd hozzá a citromlevet.
- Jó alaposan keverd össze. Közben folyamatosan kóstolgasd, hogy nem kell-e még hozzá ízesítő. A végén hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
1404 kcal | 58 g | 99 g | 69 g |