Cordon Bleu tökéletes hasábburgonyával

HOZZÁVALÓK:

  • 4 szelet karaj
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 4 szelet gépsonka
  • 3 db tojás
  • Graham liszt
  • barna pankó morzsa
  • ízlés szerint só
  • étolaj sütéshez
Hasábburgonya:
  • 1kg burgonya
  • olaj
Tartármártás:
  • 150g tejföl (12%-os)
  • 70g majonéz (light)
  • 1 tk Dia-Wellness porcukorhelyettesítő
  • 1 tk citromlé
  • 1 tk mustár
  • 1 ek snidling összevágva
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS:

Cordon Bleu:
  1. A karajszeleteket, vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket kiterítjük, vékonyra szelt sonkát teszünk rá, majd beterítjük a sajttal, feltekerjük, ha szükséges, fogpiszkálóval megtűzzük.
  2. A panírozáshoz lisztet, kis sóval elhabart tojást és a pankó morzsát készítünk elő.
  3. Hagyományos módon lisztben, tojásban és a pankó morzsába forgatjuk a töltött húsokat.
  4. Bő, közepesen forró olajban szép pirosra sütjük, félidőben megforgatva, majd alaposan lecsepegtetve papírtörlőre kiszedjük.
  5. Tálaláskor vágjuk rézsútosan félbe.
Hasáburgonya:
  1. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk.
  2. Vékony, hosszú, azonos nagyságú darabokra vágjuk, és leitatjuk róla a nedvességet.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a burgonyaszeleteket, meglocsoljuk olajjal. Sütőben ropogósra sütjük.
Tartármártás:
  1. A tejfölt öntsd egy tálba, rakd hozzá a majonézt, a mustárt, és habverővel dolgozd össze.
  2. Ízesítsd porcukor helyettesítővel, sóval, borssal, és öntsd hozzá a citromlevet.
  3. Jó alaposan keverd össze. Közben folyamatosan kóstolgasd, hogy nem kell-e még hozzá ízesítő. A végén hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1404 kcal 58 g 99 g 69 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.