A kép csak illusztráció!
Zöld pesztós babka
HOZZÁVALÓK:
Babka:- 300 g finomliszt (150 g teljes kiőrlésű búzaliszt, 150 g finomliszt)
- 1 ek porcukor
- 1 dl meleg tej (1,5%-os)
- 20 g friss élesztő
- 1 tk só
- 1 dl kefir
- 1 db tojás
- 2 ek olívaolaj
- 1 csomag Bébispenót
- 1 marék Bazsalikom
- 5 dkg Kesudió
- 5 dkg Fenyőmag
- 10 dkg Parmezán
- 1 gerezd Fokhagyma
- olívaolaj
- 2 ek szezámmag
- 1 db tojás
ELKÉSZÍTÉS:
Babka:- A tejet meglangyosítjuk a cukorral és belemorzsoljuk az élesztőt, 15 perc alatt felfuttatjuk. Addig a lisztet, sót, borsot egy nagy tálban összekeverjük.
- A lisztes keverék közepébe egy mélyedést alakítunk ki, beleöntjük az élesztős tejet, mehet bele a kefir, a tojás, valamint az olívaolaj.
- Közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle, majd tiszta konyharuhával lefedve egy órát kelesztjük.
- Amíg a tészta kel, egy tálkában elkészítjük a töltetléket.
- Egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk a magvakat.
- A spenótot, a bazsalikomot és a fokhagymát az egy alsó késes aprítóba az olívaolajjal összedaráljuk.
- Hozzáadjuk a pirított magvakat, a parmezánt, sózzuk, borsozzuk és krémesre pürésítjük.
- A megkelt tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük a töltelékkel, majd a hosszabb oldal mentén feltekerjük.
- A feltekert tésztát hosszában, középen félbevágjuk, majd a két szárát folyamatosan megkeresztezve összefontjuk.
- Egy gyümölcskenyér sütőformát sütőpapírral kibélelünk, és belerakjuk a feltekert babkát. A tetejét megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal.
- 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbával készre sütjük.
- Ha kihűlt felszeleteljük, tojáskrémmel és kőrözöttel tálaljuk.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
2843 kcal | 105 g | 139 g | 271,8 g |