A kép csak illusztráció!
Konfitált libacomb káposztás tésztával
HOZZÁVALÓK:
- 2 db libacomb
- 1 db alma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 db babérlevél
- majoránna
- só
- bors
- 500g libazsír/ kacsazsír
- 1 nagy db vöröshagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 db kisebb káposzta
- só ízlés szerint
- fekete bors ízlés szerint
- 25 dkg fodros, kocka durumtészta
HOZZÁVALÓK:
Libacomb:- A libacombokat tisztítsuk meg, a tokokat, tollakat távolítsuk el. A bőrt éles késsel, átlósan irdaljuk be. De vigyázzunk, hogy a húsig ne vágjuk be.
- Sóval, borssal, majoránnával dörzsöljük be.
- A libacombokat rakjuk egy akkora lábasban, amekkorában a combok éppen elférnek, a libazsírt felolvasztjuk, de nem szabad, hogy meleg legyen. Bőrös oldalukkal lefelé belerakjuk a befűszerezett combokat, beledobáljuk a fokhagymagerezdeket és a babérlevelet. Kis lángon sütni kezdjük.
- Figyeljünk arra, hogy lassan süljön, közepes lángon, közben párszor megforgatjuk, nehogy a libacomb a lábas aljára letapadjon. 90-95 perc alatt a hús vajpuhára, szaftosra sül.
- A reszelt káposztátkevés olajon átfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, és gyakori kevergetés mellett szép barnára pirítjuk.
- A tésztát az előírás alapján megfőzzük, és hozzákeverjük a káposztához. Durvára őrölt borsot szórunk rá, majd a libacombokkal tálaljuk.
Liba kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
5162,5 kcal | 48,1 g | 528,6 g | 15,5 g |
Tészta kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
2154 kcal | 71,2 g | 98,4 g | 213,4 g |
Liba tésztával kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
7316,5 kcal | 119,3 g | 627 g | 228,9 g |