Konfitált libacomb káposztás tésztával

HOZZÁVALÓK:

  • 2 db libacomb
  • 1 db alma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 db babérlevél
  • majoránna
  • bors
  • 500g libazsír/ kacsazsír
A káposztás tésztához:
  • 1 nagy db vöröshagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db kisebb káposzta
  • só ízlés szerint
  • fekete bors ízlés szerint
  • 25 dkg fodros, kocka durumtészta

HOZZÁVALÓK:

Libacomb:
  1. A libacombokat tisztítsuk meg, a tokokat, tollakat távolítsuk el. A bőrt éles késsel, átlósan irdaljuk be. De vigyázzunk, hogy a húsig ne vágjuk be.
  2. Sóval, borssal, majoránnával dörzsöljük be.
  3. A libacombokat rakjuk egy akkora lábasban, amekkorában a combok éppen elférnek, a libazsírt felolvasztjuk, de nem szabad, hogy meleg legyen. Bőrös oldalukkal lefelé belerakjuk a befűszerezett combokat, beledobáljuk a fokhagymagerezdeket és a babérlevelet. Kis lángon sütni kezdjük.
  4. Figyeljünk arra, hogy lassan süljön, közepes lángon, közben párszor megforgatjuk, nehogy a libacomb a lábas aljára letapadjon. 90-95 perc alatt a hús vajpuhára, szaftosra sül.
Káposztás tészta:
  1. A reszelt káposztátkevés olajon átfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, és gyakori kevergetés mellett szép barnára pirítjuk.
  2. A tésztát az előírás alapján megfőzzük, és hozzákeverjük a káposztához. Durvára őrölt borsot szórunk rá, majd a libacombokkal tálaljuk.
Liba kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
5162,5 kcal 48,1 g 528,6 g 15,5 g
Tészta kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
2154 kcal 71,2 g 98,4 g 213,4 g
Liba tésztával kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
7316,5 kcal 119,3 g 627 g 228,9 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.