A kép csak illusztráció!
Gesztenyés sertésragu burgonyagratinnal
HOZZÁVALÓK:
- 600 g sertéshús (karajt használtam)
- 1 ek olívaolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 db közepes méretű sárgarépa
- 3 gerezd fokhagyma
- 100 ml száraz fehérbor
- 300 ml alaplé
- 2-3 ek. durumliszt
- 200 g főtt
- natúr gesztenye
- rozmaring, só, frissen őrölt bors
- 600 g édesburgonya hámozva és 2-3 mm vastag körökre vágva
- 2 ek. olívaolaj
- 120 g gruyere sajt
- 2 szár kakukkfű
- só, bors
ELKÉSZÍTÉS:
- 1. A húst nagyobb, a répát pedig apróbb kockákra vágjuk.
- 2. Egy hőálló serpenyőben zsiradékot hevítünk, beledobjuk az apróra vágott hagymát és megpirítjuk. Amikor félig megpirult, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a répát, pár perc múlva pedig a húst is.
- 3. Fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a bor felét és úgy pároljuk tovább egy órát. Figyeljünk arra, hogy mindig pótoljuk a hús alatt a folyadékot, sózzuk, borsozzuk.
- 4. Mikor már megpuhult a hús, beleöntjük az alaplét és hozzáadjuk a durumlisztet, hogy a végén sűrű mártás legyen alatta.
- 5. Beletesszük a gesztenyét, és óvatosan, rázogatva elvegyítjük.
- 6. Megkóstoljuk, és ha még igényli, fűszerezzük. Félretesszük.
- 7. Melegítsük fel a sütőt 180 ° C-ra. Ha nincs hőálló serpenyőnk, akkor használjunk kerámia edényt.
- 8. Az édesburgonyákat héjukkal együtt főzzük sós vízben, félpuhára.
- 9. Szedjük le a héját, ha kihűltek, szeleteljük vékonyra őket. Sózzuk, borsozzuk és kevés olívaolajjal locsoljuk meg.
- 10. Helyezzük az édesburgonyát a gesztenyés ragura, úgy, hogy kissé átfedésben legyenek. Szórjuk rá a kakukkfüvet és a sajtot, majd süssük 200 ° C-on 20 perc alatt szép pirosra.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
519,8 kcal | 31 g | 25 g | 37,5 g |