A kép csak illusztráció!

Citromos mousse torta

HOZZÁVALÓK:

Piskóta:
  • 4 db Tojás
  • 8 ek Víz
  • 200 g eritrit
  • 250 g Liszt
  • 6 dkg Sütőpor
  • 1 db Citrom reszelt héja
Krém:
  • 6 db tojássárgája
  • 150 g eritrit
  • 400 g vaj
  • 3 db citrom
Hab bevonat:
  • 6 db tojásfehérje
  • 200 g eritrit
  • 1 csipet só
  • 1 tk vanília őrlemény
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 1 tk balzsamecet
  • 1 doboz málna

ELKÉSZÍTÉS:

Piskóta:
  1. A tojásokat ketté válasszuk és a tojásfehérjét kemény habbá verjük, miközben szakaszosan adagoljuk hozzá a 4 evőkanál vizet. Robotgéppel dolgozzunk, amit a piskótakészítés alatt végig bekapcsolva hagyunk.
  2. A víz után hozzáöntjük a eritritet és a reszelt citromhéjat, majd mehetnek bele a tojássárgáják. Ezután ismét 4 evőkanál vizet teszünk hozzá.
  3. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet a folyékony hozzávalókhoz. (Ekkor először manuálisan keverjük el a benne a lisztes keveréket, nehogy kicsapódjon)
  4. Mikor homogén alapot kapunk, öntsük át az egészet egy kivajazott, kilisztezett tortaformába.
  5. 160fokon előmelegített sütőbe, 50 percig sütjük. (Sütőajtó nyitogatása Nem ajánlott!)
  6. Miután megsült, hagyjuk a sütőben 15 percet, majd, ha kivettük a sütőből, hagyjuk a formában kihűlni.
Krém:
  1. Verjük habosra a tojássárgájákat az eritrittel vízgőz felett, amíg sűrű krémet kapunk, majd hagyjuk hűlni.
  2. Amikor kihűlt tegyük bele a citromok lereszelt héját és a levet, valamint a habosra kikevert vajat.
  3. Óvatosan keverjük össze és tegyük a krémet hűtőbe 25-30 percre. Ha jól megdermedt kenjük meg vele a torta rétegjeit.
Hab bevonat:
  1. A krémből visszamaradt szobahőmérsékletű tojásfehérjéket patyolattiszta keverőtálba csúsztatjuk, hozzáadunk 1 csipet sót, és kemény habbá verjük.
  2. Apránként, több részletben beleszórjuk az eritritet és hozzáadjuk a balzsamecetet, majd addig verjük még az édesítőszer fel nem oldódik.
  3. Ezután mehet bele a vanília őrlemény, és a keményítő. Addig folytatjuk amíg, szép fényes kemény habot nem kapunk.
  4. A habot habzsákba töltjük és fentről lefelé haladva körbe beborítjuk vele a tortát, majd zsebsárkánnyal óvatosan karamellizáljuk a tetejét.
Tálalás:
  1. A torta tetejét friss málnával megszórva tálaljuk.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
4752,5kcal 88,75 g 372,5 g 212 g
1 szelet kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
297 kcal 5,5 g 23,3 g 13,25 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.