A kép csak illusztráció!
Citromos mousse torta
HOZZÁVALÓK:
Piskóta:- 4 db Tojás
- 8 ek Víz
- 200 g eritrit
- 250 g Liszt
- 6 dkg Sütőpor
- 1 db Citrom reszelt héja
- 6 db tojássárgája
- 150 g eritrit
- 400 g vaj
- 3 db citrom
- 6 db tojásfehérje
- 200 g eritrit
- 1 csipet só
- 1 tk vanília őrlemény
- 1 tk étkezési keményítő
- 1 tk balzsamecet
- 1 doboz málna
ELKÉSZÍTÉS:
Piskóta:- A tojásokat ketté válasszuk és a tojásfehérjét kemény habbá verjük, miközben szakaszosan adagoljuk hozzá a 4 evőkanál vizet. Robotgéppel dolgozzunk, amit a piskótakészítés alatt végig bekapcsolva hagyunk.
- A víz után hozzáöntjük a eritritet és a reszelt citromhéjat, majd mehetnek bele a tojássárgáják. Ezután ismét 4 evőkanál vizet teszünk hozzá.
- Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet a folyékony hozzávalókhoz. (Ekkor először manuálisan keverjük el a benne a lisztes keveréket, nehogy kicsapódjon)
- Mikor homogén alapot kapunk, öntsük át az egészet egy kivajazott, kilisztezett tortaformába.
- 160fokon előmelegített sütőbe, 50 percig sütjük. (Sütőajtó nyitogatása Nem ajánlott!)
- Miután megsült, hagyjuk a sütőben 15 percet, majd, ha kivettük a sütőből, hagyjuk a formában kihűlni.
- Verjük habosra a tojássárgájákat az eritrittel vízgőz felett, amíg sűrű krémet kapunk, majd hagyjuk hűlni.
- Amikor kihűlt tegyük bele a citromok lereszelt héját és a levet, valamint a habosra kikevert vajat.
- Óvatosan keverjük össze és tegyük a krémet hűtőbe 25-30 percre. Ha jól megdermedt kenjük meg vele a torta rétegjeit.
- A krémből visszamaradt szobahőmérsékletű tojásfehérjéket patyolattiszta keverőtálba csúsztatjuk, hozzáadunk 1 csipet sót, és kemény habbá verjük.
- Apránként, több részletben beleszórjuk az eritritet és hozzáadjuk a balzsamecetet, majd addig verjük még az édesítőszer fel nem oldódik.
- Ezután mehet bele a vanília őrlemény, és a keményítő. Addig folytatjuk amíg, szép fényes kemény habot nem kapunk.
- A habot habzsákba töltjük és fentről lefelé haladva körbe beborítjuk vele a tortát, majd zsebsárkánnyal óvatosan karamellizáljuk a tetejét.
- A torta tetejét friss málnával megszórva tálaljuk.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
4752,5kcal | 88,75 g | 372,5 g | 212 g |
1 szelet kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
297 kcal | 5,5 g | 23,3 g | 13,25 g |