A kép csak illusztráció!
Paradicsomos húsgombóc olaszosan, fokhagymás sajtos pirítossal
HOZZÁVALÓK:
A húsgombóchoz:- 50 dkg darált pulykahús
- 2 db salotta hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál zabpehely (apró szemű)
- 2 evőkanál tejföl (12%)
- 5 dkg reszelt parmezán
- 1 db tojás
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- só, bors
- 400g pépesített paradicsom
- 2 db paradicsom
- 2 gerzed fokhagyma
- 1 dl száraz vörösbor
- olívaolaj
- só, bors
- bazsalikom, oregánó
- cukor eritrit
- 4 szelet kenyér (Graham kenyér)
- 10dkg reszelt sajt (Trappista sajt light)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 10dkg vaj
ELKÉSZÍTÉS:
- A húsgombóchoz a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, és a darált hússal együtt egy keverőtálba tesszük.
- Hozzáadjuk a sajtot, a tejfölt, az apró szemű zabpelyhet, a tojást, valamint a fűszereket. Alaposan összedolgozzuk.
- Vizes kézzel pingong labda méretű gombócokat formázunk belőle.
- Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és a húsgolyókat beletesszük, csipesszel időnként megforgatva minden oldalon megsütjük. Tányérra szedjük.
- A fokhagymát felszeleteljük, majd a serpenyőbe dobjuk.
- Mikor már egy kicsit megpirult hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, ráöntjük a paradicsompürét, beletesszük az oregánót, a bazsalikommal, majd sóval, borssal és egy csipet cukorral ízesítjük.
- Aki kedveli egy csipet chilit adhat hozzá, majd felöntjük a vörösborral, és 8-10 perc alatt összefőzzük.
- A paradicsomszószba keverjük a gombócokat és 15 perc alatt összefőzzük.
- A fokhagymás sajtos pirítóshoz a puha vajat összekeverjük az összetört fokhagymával, amivel megkenjük a szeleteket.
- Egy serpenyőt hevítünk és alacsony fokozatra tesszük, belerakjuk a kenyeret, amikor már az egyik oldala aranybarna, megfordítjuk és megszórjuk a sajttal és a petrezselyemmel.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
2954 kcal | 188 g | 168,2 g | 144,2 g |