A kép csak illusztráció!
Bolognese
HOZZÁVALÓK:
- 50 ml extraszűz olívaolaj
- 20 g vaj
- 1 db hagyma, apróra vágva
- 1 db zeller szár, apróra vágva
- 1 db sárgarépa, apróra vágva
- 150 g pancetta kockára vágva (kolozsvári szalonna is jó)
- 200 g darált pulykahús
- 200 g darált sertéscomb
- 200 ml vörös bor
- 3 ek kétszer koncentrált paradicsompüré
- 200 ml alaplé
- 400 g durum spagettitészta
- 80 g parmezán sajt
ELKÉSZÍTÉS:
- Melegítsük az extraszűz olívaolajat és a vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a hagymát, a zellert, a sárgarépát és a pancettát, és közepes lángon süssük körülbelül 10 percig, amíg a hagyma megpuhul.
- Adjuk hozzá a húst és az egészet pirítsuk át.
- Vegyük magasabb hőfokra, adjuk hozzá a bort, és hagyjuk elpárologni.
- Hígítsuk fel a paradicsompürét egy kevés alaplével, és a háromnegyed részét keverjük hozzá a húshoz.
- Vegyük alacsonyabb hőfokra és fedővel fedjük le. Főzzük 2 órán át, ellenőrizve és időről időre hozzáadva egy kevés extra paradicsomos keveréket, hogy elkerülje a szósz kiszáradását.
- A durumtésztát 4-5 perc alatt olívaolajos sós vízben „al dentére” főzzük.
- -Sok-sok parmezánnal tálaljuk.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
672 kcal | 31,7 g | 31,55 g | 59,3 g |