Bolognese

HOZZÁVALÓK:

  • 50 ml extraszűz olívaolaj
  • 20 g vaj
  • 1 db hagyma, apróra vágva
  • 1 db zeller szár, apróra vágva
  • 1 db sárgarépa, apróra vágva
  • 150 g pancetta kockára vágva (kolozsvári szalonna is jó)
  • 200 g darált pulykahús
  • 200 g darált sertéscomb
  • 200 ml vörös bor
  • 3 ek kétszer koncentrált paradicsompüré
  • 200 ml alaplé
  • 400 g durum spagettitészta
  • 80 g parmezán sajt

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Melegítsük az extraszűz olívaolajat és a vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a hagymát, a zellert, a sárgarépát és a pancettát, és közepes lángon süssük körülbelül 10 percig, amíg a hagyma megpuhul.
  2. Adjuk hozzá a húst és az egészet pirítsuk át.
  3. Vegyük magasabb hőfokra, adjuk hozzá a bort, és hagyjuk elpárologni.
  4. Hígítsuk fel a paradicsompürét egy kevés alaplével, és a háromnegyed részét keverjük hozzá a húshoz.
  5. Vegyük alacsonyabb hőfokra és fedővel fedjük le. Főzzük 2 órán át, ellenőrizve és időről időre hozzáadva egy kevés extra paradicsomos keveréket, hogy elkerülje a szósz kiszáradását.
  6. A durumtésztát 4-5 perc alatt olívaolajos sós vízben „al dentére” főzzük.
  7. -Sok-sok parmezánnal tálaljuk.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
672 kcal 31,7 g 31,55 g 59,3 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.