Túrós pogácsa

A kép csak illusztráció!

Túrós pogácsa (kb. 40 darabhoz)

HOZZÁVALÓK:

  • 300 g finomliszt
  • 200 g durumliszt
  • 500 g túró (félzsíros)
  • 250 g margarin
  • 2 db tojás
  • 1 dl tej (1,5%)
  • 3 tk só
  • 25 g friss élesztő
  • 1 kk cukor (élesztő felfuttatásához)
  • 40 g trappista sajt

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A liszteket elkeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat. A túróhoz hozzáadunk egy tojást, a tejben felfuttatott élesztőt, majd a lisztes keverékhez adjuk, összegyúrjuk a tésztát. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Lisztezett deszkán 2-2,5 cm vastagra nyújtjuk, és 3-4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  3. Sütőlapon 10-15 percig kelesztjük, tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
  4. Előmelegített sütőben, 200 fokon készre sütjük.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
117 kcal 4 g 6,5 g 9,7 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.