A kép csak illusztráció!
Túrós pogácsa (kb. 40 darabhoz)
HOZZÁVALÓK:
- 300 g finomliszt
- 200 g durumliszt
- 500 g túró (félzsíros)
- 250 g margarin
- 2 db tojás
- 1 dl tej (1,5%)
- 3 tk só
- 25 g friss élesztő
- 1 kk cukor (élesztő felfuttatásához)
- 40 g trappista sajt
ELKÉSZÍTÉS:
- A liszteket elkeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat. A túróhoz hozzáadunk egy tojást, a tejben felfuttatott élesztőt, majd a lisztes keverékhez adjuk, összegyúrjuk a tésztát. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- Lisztezett deszkán 2-2,5 cm vastagra nyújtjuk, és 3-4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
- Sütőlapon 10-15 percig kelesztjük, tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
- Előmelegített sütőben, 200 fokon készre sütjük.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
117 kcal | 4 g | 6,5 g | 9,7 g |