A kép csak illusztráció!
Húsos rakott zöldbab amaránttal (4 személyre)
HOZZÁVALÓK:
- 45 dkg zöldbab
- 30 dkg sertéscomb (darált)
- 15 dkg barna rizs
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 3 dl tejföl
- 4 ek puffasztott amaránt
- 1 db zöldpaprika
- 1 ek liszt
- 0,5 dl víz
- só
- őrölt fekete bors
- szárított tárkony
- olívaolaj
ELKÉSZÍTÉS:
- Az apróra vágott hagymát és paprikát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, fűszerezzük, beletesszük a zúzott fokhagymát is.
- A húst fehéredésig hevítjük, majd 0,5 dl vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk. A tejfölt liszttel kikeverjük, és habverő segítségével a húshoz adjuk. Hozzátesszük a zöldbabot, és 5 percig együtt főzzük.
- A rizst háromszoros sós vízben puhára főzzük, ezt követően hozzákeverjük az amarántot.
- Egy hőálló tálat olajjal kikenünk, főtt rizzsel kibéleljük, és erre szedjük rá a húsos zöldbabot.
- Előmelegített sütőben 200 fokon 20 perc alatt összesütjük. Pirospaprikás, tárkonyos tejföllel tálalhatjuk.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
450,6 kcal | 25,67 g | 16,66 g | 47,45 g |