A kép csak illusztráció!
Túrós-kakaós csiga (24 darabhoz)
HOZZÁVALÓK:
- 175 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 75 g finomliszt
- 250 g túró (félzsíros)
- ½ csomag sütőpor
- 0,5 dl tej (1,5 %-os)
- 5 ek étolaj
- 10 g vaj
- 90 g eritrit (édesítőszer)
- 15 g kakaópor
- 1 csipet só
- 1 tk citromlé
- reszelt citromhéj
ELKÉSZÍTÉS:
- A kétféle lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sütőport, és elkeverjük.
- A túrót egy botmixerrel krémesítjük, elkeverjük a tejjel, olajjal, 40 g édesítőszerrel, sóval, citromlével és citromhéjjal.
- A lisztet hozzáadjuk a túrós keverékhez és kézzel alaposan összedolgozzuk. Egy enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát. Megkenjük a puha vajjal és megszórjuk a maradék eritrit és kakaópor keverékével. A tölteléket kicsit rányomkodjuk a tésztára.
- 24 egyenlő csíkra vágjuk és feltekerjük őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 175 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük őket.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
79 kcal | 3 g | 3,9 g | 7,2 g |