A kép csak illusztráció!
Vadrizses ceruzabab saláta (4 személyre)
HOZZÁVALÓK:
- 40 g ceruzabab (friss vagy fagyasztott)
- 3 dkg vadrizs
- 5 dkg barnarizs
- 2 ek olívaolaj
- 1 kk szezámmagolaj
- gyömbér, őrölt
- fehér bors, őrölt
- szezámmag
- só
ELKÉSZÍTÉS:
- Enyhén sós vízben megfőzzük a rizst, míg a vadrizs szemek kissé szétnyílnak. Leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
- A ceruzababot forró sós vízben néhány percig főzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni.
- Az olajból és fűszerekből öntetet készítünk, és egy tálban összekeverjük a rizzsel és a ceruzababbal.
- Hűtve tálaljuk, a tetejét pirított szezámmaggal megszórva.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
161 kcal | 5,3 g | 7,8 g | 16,9 g |