A kép csak illusztráció!
Sült hal vadrizzsel, sült zöldségekkel (4 személyre)
HOZZÁVALÓK:
- 400 g tengeri halfilé
- 4 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
- 4 gerezd aszalt paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 160 g vadrizs
- 500 g bébirépa
- 500 g brokkoli
- 2 fej lilahagyma
- 2 ek rizskrém
- 2 ek light majonéz
- 1 csokor metélőhagyma
- citromlé
- só
- koriander
ELKÉSZÍTÉS:
- Az aszalt paradicsomot aprítógépben összetörjük, összekeverjük egy kis tálban a zsemlemorzsával, 2 evőkanál olívaolajjal és a zúzott fokhagymával. A halfilét megsózzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és egyenletesen eloszlatjuk a tetején a morzsát. 160 fokon előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük.
- A rizst olívaolajon átfuttatjuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntve készre pároljuk. A bébirépát, brokkolit és lilahagymát együtt ropogósra sütjük.
- A rizskrémet light majonézzel, metélőhagymával és kevés citromlével kikeverjük.
- Tálaláskor a sült zöldségeket a hal mellé tesszük, a rizst apróra vágott koriander levelekkel díszítjük, a metélőhagymás öntetet a zöldségekre csepegtetjük vagy külön tálalva kínáljuk.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
390,25 kcal | 34,7 g | 5,75 g | 53,4 g |