A kép csak illusztráció!
Uborkaleves pirított tökmaggal (4 személyre)
HOZZÁVALÓK:
- 60 dkg uborka
- 4 dl natúr joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl kovászos uborka leve
- 1 csokor kapor
- 1 csokor citromfűlevél
- 1 marék tökmag
- őrölt fehér bors
- só
ELKÉSZÍTÉS:
- Az uborkát a joghurttal, a fokhagymával és az uborkalével együtt turmixgépbe töltjük, a borssal, sóval, kaporral és citromfűvel ízesítjük, majd simára turmixoljuk.
- Azután 2-3 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor pirított tökmaggal megszórjuk.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
125,7 kcal | 7,5 g | 7,15 g | 7,55 g |