Uborkaleves pirított tökmaggal

A kép csak illusztráció!

Uborkaleves pirított tökmaggal (4 személyre)

HOZZÁVALÓK:

  • 60 dkg uborka
  • 4 dl natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl kovászos uborka leve
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor citromfűlevél
  • 1 marék tökmag
  • őrölt fehér bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Az uborkát a joghurttal, a fokhagymával és az uborkalével együtt turmixgépbe töltjük, a borssal, sóval, kaporral és citromfűvel ízesítjük, majd simára turmixoljuk.
  2. Azután 2-3 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor pirított tökmaggal megszórjuk.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
125,7 kcal 7,5 g 7,15 g 7,55 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.