A kép csak illusztráció!
Szilvásgombóc (kb.12-14 darabhoz)
HOZZÁVALÓK:
- 400 g túró (félzsíros)
- 50 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 2 db tojás
- 5 ml folyékony édesítőszer
- 6-7 szem szilva
- 4 ek eritrit
- 100 g mandula (őrölt)
- őrölt fahéj
ELKÉSZÍTÉS:
- A túrót a liszttel, tojásokkal, édesítőszerrel és fél teáskanál őrölt fahéjjal összekeverjük botmixer segítségével.
- A szilvákat félbevágjuk és kimagozzuk. Az eritritet összekeverjük egy teáskanálnyi fahéjjal, majd a szilvákra helyezzük. A maradék fahéjas eritritet összekeverjük az őrölt mandulával, és félretesszük.
- Kb. egy-két evőkanálnyit a tésztából a kezünkbe veszünk, ráhelyezünk fél szem szilvát, majd összehajtogatjuk és gombócot formázunk belőle.
- Enyhén forrásban lévő vízbe tesszük, miután a gombócok feljöttek a víz tetejére, további 5 percig főzzük őket, majd alaposan lecsepegtetjük és megforgatjuk a fahéjas mandulában.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
600 kcal | 41,28 g | 34,2 g | 27 g |