Szilvásgombóc

A kép csak illusztráció!

Szilvásgombóc (kb.12-14 darabhoz)

HOZZÁVALÓK:

  • 400 g túró (félzsíros)
  • 50 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 2 db tojás
  • 5 ml folyékony édesítőszer
  • 6-7 szem szilva
  • 4 ek eritrit
  • 100 g mandula (őrölt)
  • őrölt fahéj

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A túrót a liszttel, tojásokkal, édesítőszerrel és fél teáskanál őrölt fahéjjal összekeverjük botmixer segítségével.
  2. A szilvákat félbevágjuk és kimagozzuk. Az eritritet összekeverjük egy teáskanálnyi fahéjjal, majd a szilvákra helyezzük. A maradék fahéjas eritritet összekeverjük az őrölt mandulával, és félretesszük.
  3. Kb. egy-két evőkanálnyit a tésztából a kezünkbe veszünk, ráhelyezünk fél szem szilvát, majd összehajtogatjuk és gombócot formázunk belőle.
  4. Enyhén forrásban lévő vízbe tesszük, miután a gombócok feljöttek a víz tetejére, további 5 percig főzzük őket, majd alaposan lecsepegtetjük és megforgatjuk a fahéjas mandulában.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
600 kcal 41,28 g 34,2 g 27 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.