Zserbó

A kép csak illusztráció!

Zserbó diétásan

HOZZÁVALÓK:

  • 1 dl tej (1,5%-os)
  • 250 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 100 g finomliszt
  • 12 g friss élesztő
  • 1 tk cukor
  • 20 g eritrit (édesítőszer)
  • 200 g margarin
  • 1 db tojás
  • 1 csipet sütőpor
  • 1 csipet só
  • 260 g diabetikus sárgabaracklekvár
  • 120 g dió (darált)
  • 100 g eritritpor (édesítőszer)
  • 150 g étcsokoládé (cukormentes)
  • 2 ek étolaj

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A cukrot elkeverjük a tejben, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A liszteket elkeverjük az édesítőszerrel, sóval, sütőporral, belekockázzuk a hideg margarint és összemorzsoljuk. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és tésztát gyúrunk belőle.
  3. A tésztát deszkán átgyúrjuk, három egyenlő részre szedjük, és 25×30 cm-es téglalapokat nyújtunk belőlük.
  4. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük az első tésztalapot, megkenjük a baracklekvár felével és megszórjuk az eritritporral elkevert dió felével. Ráhelyezzük a következő kinyújtott tésztalapot, megkenjük a maradék baracklekvárral és megszórjuk a maradék diós keverékkel. Ráhelyezzük az utolsó kinyújtott tésztalapot is.
  5. Letakarva meleg helyen egy órán keresztül kelesztjük.
  6. Tetejét megszúrkáljuk villával, 160 fokos előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
  7. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, belekeverjük az olajat. Ráöntjük a kihűlt sütemény tetejére, majd hűtőbe tesszük, amíg megdermed.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
103 kcal 1,9 g 6,9 g 8,2 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.