A kép csak illusztráció!
Zserbó diétásan
HOZZÁVALÓK:
- 1 dl tej (1,5%-os)
- 250 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 100 g finomliszt
- 12 g friss élesztő
- 1 tk cukor
- 20 g eritrit (édesítőszer)
- 200 g margarin
- 1 db tojás
- 1 csipet sütőpor
- 1 csipet só
- 260 g diabetikus sárgabaracklekvár
- 120 g dió (darált)
- 100 g eritritpor (édesítőszer)
- 150 g étcsokoládé (cukormentes)
- 2 ek étolaj
ELKÉSZÍTÉS:
- A cukrot elkeverjük a tejben, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
- A liszteket elkeverjük az édesítőszerrel, sóval, sütőporral, belekockázzuk a hideg margarint és összemorzsoljuk. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és tésztát gyúrunk belőle.
- A tésztát deszkán átgyúrjuk, három egyenlő részre szedjük, és 25×30 cm-es téglalapokat nyújtunk belőlük.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük az első tésztalapot, megkenjük a baracklekvár felével és megszórjuk az eritritporral elkevert dió felével. Ráhelyezzük a következő kinyújtott tésztalapot, megkenjük a maradék baracklekvárral és megszórjuk a maradék diós keverékkel. Ráhelyezzük az utolsó kinyújtott tésztalapot is.
- Letakarva meleg helyen egy órán keresztül kelesztjük.
- Tetejét megszúrkáljuk villával, 160 fokos előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
- A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, belekeverjük az olajat. Ráöntjük a kihűlt sütemény tetejére, majd hűtőbe tesszük, amíg megdermed.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
103 kcal | 1,9 g | 6,9 g | 8,2 g |