Csirkemelles rakott brokkoli

A kép csak illusztráció!

Csirkemelles rakott brokkoli

HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg csirkemellfilé (darált)
  • 35 dkg brokkoli
  • 10 dkg bulgur
  • 2 dl víz
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg kókuszzsír
  • 450 g natúr joghurt
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • só, bors, pirospaprika

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A bulgurt a 2 dl vízzel megfőzzük.
  2. A brokkolit egy lábasban egy csipet szódabikarbónával és annyi vízzel amennyi pont ellepi, feltesszük főni. A megfőtt brokkolit leszűrjük és félretesszük hűlni.
  3. Az apróra vágott vöröshagymát a kókuszzsíron megpirítjuk. Tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát és a borsot. Fél deci vízzel felengedjük, majd visszarakjuk a tűzhelyre és elfőzzük a vizet.
  4. A pörköltalapra rátesszük a darált csirkemellet, megsózzuk, összekeverjük. Gyakori kevergetés mellett kb. 10 perc alatt megpuhul a csirkemell. Hozzákeverjük a megfőtt bulgurt.
  5. A brokkoli felét a tepsi aljára rétegezzük, eloszlatjuk rajta a bulgurral elkevert csirkemellet. A maradék brokkolit eloszlatjuk a bulguros hús tetején, majd natúr joghurttal leöntjük.
  6. 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
370,8 kcal 28 g 17,7 g 26,75 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.