A kép csak illusztráció!
Csirkemelles rakott brokkoli
HOZZÁVALÓK:
- 30 dkg csirkemellfilé (darált)
- 35 dkg brokkoli
- 10 dkg bulgur
- 2 dl víz
- 5 dkg vöröshagyma
- 5 dkg kókuszzsír
- 450 g natúr joghurt
- 1 csipet szódabikarbóna
- só, bors, pirospaprika
ELKÉSZÍTÉS:
- A bulgurt a 2 dl vízzel megfőzzük.
- A brokkolit egy lábasban egy csipet szódabikarbónával és annyi vízzel amennyi pont ellepi, feltesszük főni. A megfőtt brokkolit leszűrjük és félretesszük hűlni.
- Az apróra vágott vöröshagymát a kókuszzsíron megpirítjuk. Tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát és a borsot. Fél deci vízzel felengedjük, majd visszarakjuk a tűzhelyre és elfőzzük a vizet.
- A pörköltalapra rátesszük a darált csirkemellet, megsózzuk, összekeverjük. Gyakori kevergetés mellett kb. 10 perc alatt megpuhul a csirkemell. Hozzákeverjük a megfőtt bulgurt.
- A brokkoli felét a tepsi aljára rétegezzük, eloszlatjuk rajta a bulgurral elkevert csirkemellet. A maradék brokkolit eloszlatjuk a bulguros hús tetején, majd natúr joghurttal leöntjük.
- 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
370,8 kcal | 28 g | 17,7 g | 26,75 g |