A kép csak illusztráció!
Sajtos spenótos penne
HOZZÁVALÓK:
- 25 dkg durum pennetészta
- 25 dkg spenót
- 10 dkg mascarpone light
- 10 dkg Trappista sajt light
- 3 dkg kókuszolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl víz
- só
ELKÉSZÍTÉS:
- Forrásban lévő sós vízben kifőzzük a tésztát és leszűrjük.
- A fokhagymát felkarikázzuk, a kókuszolajban kis lángon aranybarnára pirítjuk.
- A fokhagymás olajra rádobjuk a mirelit spenótot és 0,5 dl vízzel felengedjük.
- Fedő alatt néhány percig pároljuk, majd botmixerrel pürésítjük.
- Ráöntjük a mascarponét, sózzuk, és jól elkeverjük.
- A tésztát a spenótos mártáshoz keverjük, tálalásnál megszórjuk reszelt sajttal.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
430 kcal | 19 g | 16,7 g | 53 g |