Gesztenyekrémleves

A kép csak illusztráció!

Gesztenyekrémleves

HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 8 dl tej (1,5%-os)
  • 1 evőkanál eritrit (édesítőszer)
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl habtejszín (cukrozatlan)
  • rumaroma

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet, és felforraljuk állandó kevergetés mellett.
  2. A gesztenyemasszát villával áttörjük. Hozzáadjuk a pudingos tejhez, 1-2 percig forraljuk még. Ízesítjük édesítőszerrel és rumaromával.
  3. Tűzről levéve botmixerrel pürésítjük. Végül hozzáadjuk a tejszínt. Visszatesszük a tűzre, 1-2 percig összeforraljuk.
  4. Pár darab mazsolaszemmel megszórva tálalhatjuk.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
383,3 kcal 5,3 g 17,3 g 46 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.