A kép csak illusztráció!
Zöldséges halrolád
HOZZÁVALÓK:
- 2 db fehér húsú bőr nélküli halfilé kb. 450 g (naphal vagy branzino)
- 1 gerezd fokhagyma, reszelve
- 4 ek krémsajt (Philadelphia)
- só,-bors
- 2 szál újhagyma, zöld és fehér része egyaránt
- 1-1 db kaliforniai paprika (sárga, piros)
- 2 nagy csipet kurkuma
- 125 g köles
- 2 ek vaj, olvasztva
- citromlé
- 1 tk mák
- egy marék fekete szezámmag
ELKÉSZÍTÉS:
- A kölest 2x-es mennyiségű vízben készre főzzük 10-12 perc alatt. Várjuk meg amíg teljesen felszív minden folyadékot, majd húzzuk le a tűzről és lefedve hagyjuk kihűlni, mert csak így marad pergős.
- A köleshez adjuk hozzá a krémsajtot és keverjük el. Vágjuk apró darabokra a paprikákat és vékony karikára az újhagymát és ezt is adjuk a köleshez. Ezt követően kurkumával, sóval és borssal ízesítsük. Reszeljük bele a fokhagymát és újból keverjük át a tölteléket.
- A halakat töltsük meg a köleses masszával, amit a halfilé vastagabb részétől kezdjük el hosszában. A széleken célszerű 1-1 cm-t kihagyni, hogy a töltelék ne folyon ki belőle a tekersnél.
- Helyezzük óvatosan egy sütőpapírral kibélelt tepsire a haltekercseket, és egy szilikon ecset segítségével, kenjük meg a vajas citromos szósszal.
- A biztonság kedvéért egy nedvesített hurkapálcával vagy egy hústűvel tűzzük össze a roládokat.
- 185 fokon 20-25 percig süssük készre. Félidőnél fordítsuk meg a tepsit a sütőben, és kenjük át mégegyszer a halakat citromos vajas szósszal.
- A kész roládokat forgassuk fekete szezámmagba, és egy nagyon kevés mákba.
- Tálalásnál locsoljuk meg egy fél citrom levével.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
818 kcal | 48 g | 44 g | 55 g |