Zöldséges halrolád

A kép csak illusztráció!

Zöldséges halrolád

HOZZÁVALÓK:

  • 2 db fehér húsú bőr nélküli halfilé kb. 450 g (naphal vagy branzino)
  • 1 gerezd fokhagyma, reszelve
  • 4 ek krémsajt (Philadelphia)
  • só,-bors
  • 2 szál újhagyma, zöld és fehér része egyaránt
  • 1-1 db kaliforniai paprika (sárga, piros)
  • 2 nagy csipet kurkuma
  • 125 g köles
Citromos vajszószhoz:
  • 2 ek vaj, olvasztva
  • citromlé
Díszítés:
  • 1 tk mák
  • egy marék fekete szezámmag

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A kölest 2x-es mennyiségű vízben készre főzzük 10-12 perc alatt. Várjuk meg amíg teljesen felszív minden folyadékot, majd húzzuk le a tűzről és lefedve hagyjuk kihűlni, mert csak így marad pergős.
  2. A köleshez adjuk hozzá a krémsajtot és keverjük el. Vágjuk apró darabokra a paprikákat és vékony karikára az újhagymát és ezt is adjuk a köleshez. Ezt követően kurkumával, sóval és borssal ízesítsük. Reszeljük bele a fokhagymát és újból keverjük át a tölteléket.
  3. A halakat töltsük meg a köleses masszával, amit a halfilé vastagabb részétől kezdjük el hosszában. A széleken célszerű 1-1 cm-t kihagyni, hogy a töltelék ne folyon ki belőle a tekersnél.
  4. Helyezzük óvatosan egy sütőpapírral kibélelt tepsire a haltekercseket, és egy szilikon ecset segítségével, kenjük meg a vajas citromos szósszal.
  5. A biztonság kedvéért egy nedvesített hurkapálcával vagy egy hústűvel tűzzük össze a roládokat.
  6. 185 fokon 20-25 percig süssük készre. Félidőnél fordítsuk meg a tepsit a sütőben, és kenjük át mégegyszer a halakat citromos vajas szósszal.
  7. A kész roládokat forgassuk fekete szezámmagba, és egy nagyon kevés mákba.
  8. Tálalásnál locsoljuk meg egy fél citrom levével.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
818 kcal 48 g 44 g 55 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.