A kép csak illusztráció!
Sült kápiapaprika krémleves sós túrógombóccal
HOZZÁVALÓK:
- ½ kg kápia paprika
- 3 dl csirke alaplé
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl habtejszín (min.30%)
- só, bors ízlés szerint
- 450 g zsírszegény túró
- 2 db tojás
- 3 ek Zabpehelyliszt
- 1 csipet só
- 10 levél bazsalikom, apróra vágva
- friss bazsalikom
ELKÉSZÍTÉS:
Krémleves elkészítés:- Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és megsütjük a paprikákat, úgy, hogy a félbevágjuk őket, és magos felükkel lefelé fordítva egy rácsra helyezzük. Kb. 15 percig sütjük.
- Kivesszük a sütőből a paprikákat, egy tálba teszük, majd lefóliázzuk, és pihentetjük 10 percig.
- Ha letelt az idő, könnyedén lehúzzuk a héjukat és eltávolítjuk a magházat.
- A paprikákat durvára vágjuk, felöntjük meleg alaplével, amibe fokhagymát reszelünk. Végül sózzuk, borsozzuk.
- Ezt követően, egy merülőturmix segitségével krémes állagúra pürésítjük. Ha krémesebb állagot szeretnénk elérni, adjuk hozzá a tejszínt is.
- A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk. A tojás sárgáját átkeverjük az áttört túróval, majd szakaszosan hozzáadjuk a zabpehelylisztet. Sózzuk, és hozzá keverjük a felaprított bazsalikom leveleket.
- A tojásfehérje habot 3 részletben, óvatosan a túrós masszához adjuk.
- Pihentetjük 30 percig, majd ezt követően gombóckat formálunk belőle.
- A gombócokat 5-7 perc alatt forró, lobogó vízben megfőzzük, addig amíg a vízfelszínre nem jönnek.
- Leszűrjük majd a levessel együtt tálaljuk.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
293 kcal | 12 g | 14 g | 29 g |