A kép csak illusztráció!
Márton napi libaburger édesburgonyával sütve
HOZZÁVALÓK:
- 350 g édesburgonya
- 150 g darált libahús (75g comb+75 g mell hájjal együtt)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szál rozmaring (csak levelek)
- 2 csipet só
- bors ízlés szerint
- 90 g párolt lilakáposzta
- 1 db szívsaláta
ELKÉSZÍTÉS:
- Először elkészítjük a húspogácsát. A darált libahúst egy tálba tesszük, sóval, borrsal, aprított rozmaringgal és reszelt fokhagymával ízesítjük. Picit hagyjuk összeérni az ízeket.
- Héjastul megmossuk, majd felvágjuk az édesburgonyát, úgy hogy 6 hosszabb karikát kapjunk.
- A húsból az édesburgonya szeletek méretének megfelelő húspogácsákat formázunk.
- Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és az édesburgonya szeleteket oldalanként 3-5 percig aranybarnára pirítjuk. A húspogácsákat szintén beletesszük a serpenyőbe és oldalanként 5-5 percig sütjük.
- Ezt követően elkezdjük rétegezni a burgert az alábbi sorrendben: 1. édesburgonya, 2. 2 db szívsalátalevél, 3. édesburgonya, 4.húspogácsa, 5. párolt lilakáposzta, 6. édesburgonya.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
886 kcal | 28 g | 63 g | 47 g |