Márton napi libaburger édesburgonyával sütve

A kép csak illusztráció!

Márton napi libaburger édesburgonyával sütve

HOZZÁVALÓK:

  • 350 g édesburgonya
  • 150 g darált libahús (75g comb+75 g mell hájjal együtt)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring (csak levelek)
  • 2 csipet só
  • bors ízlés szerint
  • 90 g párolt lilakáposzta
  • 1 db szívsaláta

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Először elkészítjük a húspogácsát. A darált libahúst egy tálba tesszük, sóval, borrsal, aprított rozmaringgal és reszelt fokhagymával ízesítjük. Picit hagyjuk összeérni az ízeket.
  2. Héjastul megmossuk, majd felvágjuk az édesburgonyát, úgy hogy 6 hosszabb karikát kapjunk.
  3. A húsból az édesburgonya szeletek méretének megfelelő húspogácsákat formázunk.
  4. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és az édesburgonya szeleteket oldalanként 3-5 percig aranybarnára pirítjuk. A húspogácsákat szintén beletesszük a serpenyőbe és oldalanként 5-5 percig sütjük.
  5. Ezt követően elkezdjük rétegezni a burgert az alábbi sorrendben: 1. édesburgonya, 2. 2 db szívsalátalevél, 3. édesburgonya, 4.húspogácsa, 5. párolt lilakáposzta, 6. édesburgonya.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
886 kcal 28 g 63 g 47 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.