Fetás-pekándiós céklasaláta

A kép csak illusztráció!

Fetás-pekándiós céklasaláta

HOZZÁVALÓK:

  • 150 g bébispenót, megmosva
  • 2 db közepes méretű (1 cékla kb 100-120 g) cékla, sütőben sütve
  • 140 g feta sajt, apró kockákra vágva
  • 80 g pekán dióbél (helyettesíthető: dióval)
  • 15 g gránátalma mag
Dresszinghez:
  • 6 dkg szőlőmagolaj
  • 2 dkg fehérbor ecet
  • só, bors ízlés szerint
  • 3 ek. balzsamecet (hozzáadott cukor nélküli)

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Előmelegítjük a sütőt 185 fokra. A céklákat becsomagoljuk alufóliába. Sütőben 1,5 óráig sütjük. Felvágás előtt a héját letisztítjuk róla. Majd cikkekre vágjuk.
  2. A fehérbor ecetben a sót és a borsot elkeverjük majd hozzáadunk 1 ek. balzsamecetet és a szőlőmag olajat.
  3. A diót a serpenyőben pár percig pirítjuk, amíg lehet már érezni az illatát.
  4. Egy serpenyőben a maradék balzsameceten egy picit átfuttatjuk a céklaszeleteket.
  5. Tálalás előtt a saláta leveleket összekeverjük az öntettel, hozzáadjuk a diót és végül a feta sajtot is.
  6. Legvégén, gránátalma maggal díszítjük.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
589,4 kcal 20 g 48 g 17 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.