A kép csak illusztráció!
Fetás-pekándiós céklasaláta
HOZZÁVALÓK:
- 150 g bébispenót, megmosva
- 2 db közepes méretű (1 cékla kb 100-120 g) cékla, sütőben sütve
- 140 g feta sajt, apró kockákra vágva
- 80 g pekán dióbél (helyettesíthető: dióval)
- 15 g gránátalma mag
- 6 dkg szőlőmagolaj
- 2 dkg fehérbor ecet
- só, bors ízlés szerint
- 3 ek. balzsamecet (hozzáadott cukor nélküli)
ELKÉSZÍTÉS:
- Előmelegítjük a sütőt 185 fokra. A céklákat becsomagoljuk alufóliába. Sütőben 1,5 óráig sütjük. Felvágás előtt a héját letisztítjuk róla. Majd cikkekre vágjuk.
- A fehérbor ecetben a sót és a borsot elkeverjük majd hozzáadunk 1 ek. balzsamecetet és a szőlőmag olajat.
- A diót a serpenyőben pár percig pirítjuk, amíg lehet már érezni az illatát.
- Egy serpenyőben a maradék balzsameceten egy picit átfuttatjuk a céklaszeleteket.
- Tálalás előtt a saláta leveleket összekeverjük az öntettel, hozzáadjuk a diót és végül a feta sajtot is.
- Legvégén, gránátalma maggal díszítjük.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
589,4 kcal | 20 g | 48 g | 17 g |