Csicseriborsó krémleves

A kép csak illusztráció!

Csicseriborsó krémleves

HOZZÁVALÓK:

  • 35 dkg (kisebb fej) karfiol, rózsákra szedve
  • 40 dkg csicseriborsó szárazon
  • 2 gerezd (kb 14 g) fokhagyma
  • 10 ml olívaolaj
  • 3 g őrölt kömény
  • őrölt pirospaprika
  • 0,5 l zöldség alaplé
  • 1 dl tejszín 10%-os
Díszítésnek:
  • friss koriander
  • 50 g pirított csicseriborsó
  • friss chilli, karikára vágva

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Egy nagy serpenyőbe tegyük bele a karfiolrózsákat, a fokhagymagerezdeket és a csicseriborsót. 3 ek olívaoljat öntsünk rá, köménnyel, sóval, borssal és pirospaprikával ízesítsük. Addig süssük serpenyőben, amíg a karfiol megpuhul és a zöldségek egy kis barna kérget nem kapnak.
  2. Amikor megsültek, a csicseriborsóból tegyünk félre egy kis adagot a díszítésnek.
  3. A megsült zöldségekhez adjuk hozzá a zöldség alaplevet, majd hevítsük fel. Vegyük le a tűzről és egy botmixer segítégével pürésítsük le. Ezután kóstoljuk meg és ha szükség van rá sózzuk, borsozzuk.
  4. Egy pár perc múlva, szakaszosan adjuk hozzá a tejszínt is. Ha nem elég híg a leves, adhatunk hozzá vizet vagy egy kis zöldség alaplevet.
  5. Szedjük tálakba a levest és díszítsük a megmaradt csicseriborsóval, friss karikára vágott chillivel, friss koriander levéllel.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
434 kcal 19 g 22 g 37 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.