A kép csak illusztráció!
Csicseriborsó krémleves
HOZZÁVALÓK:
- 35 dkg (kisebb fej) karfiol, rózsákra szedve
- 40 dkg csicseriborsó szárazon
- 2 gerezd (kb 14 g) fokhagyma
- 10 ml olívaolaj
- 3 g őrölt kömény
- só
- őrölt pirospaprika
- 0,5 l zöldség alaplé
- 1 dl tejszín 10%-os
- friss koriander
- 50 g pirított csicseriborsó
- friss chilli, karikára vágva
ELKÉSZÍTÉS:
- Egy nagy serpenyőbe tegyük bele a karfiolrózsákat, a fokhagymagerezdeket és a csicseriborsót. 3 ek olívaoljat öntsünk rá, köménnyel, sóval, borssal és pirospaprikával ízesítsük. Addig süssük serpenyőben, amíg a karfiol megpuhul és a zöldségek egy kis barna kérget nem kapnak.
- Amikor megsültek, a csicseriborsóból tegyünk félre egy kis adagot a díszítésnek.
- A megsült zöldségekhez adjuk hozzá a zöldség alaplevet, majd hevítsük fel. Vegyük le a tűzről és egy botmixer segítégével pürésítsük le. Ezután kóstoljuk meg és ha szükség van rá sózzuk, borsozzuk.
- Egy pár perc múlva, szakaszosan adjuk hozzá a tejszínt is. Ha nem elég híg a leves, adhatunk hozzá vizet vagy egy kis zöldség alaplevet.
- Szedjük tálakba a levest és díszítsük a megmaradt csicseriborsóval, friss karikára vágott chillivel, friss koriander levéllel.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
434 kcal | 19 g | 22 g | 37 g |