A kép csak illusztráció!
  
    
      Csicseriborsó krémleves
  
HOZZÁVALÓK:
- 35 dkg (kisebb fej) karfiol, rózsákra szedve
 - 40 dkg csicseriborsó szárazon
 - 2 gerezd (kb 14 g) fokhagyma
 - 10 ml olívaolaj
 - 3 g őrölt kömény
 - só
 - őrölt pirospaprika
 - 0,5 l zöldség alaplé
 - 1 dl tejszín 10%-os
 
- friss koriander
 - 50 g pirított csicseriborsó
 - friss chilli, karikára vágva
 
ELKÉSZÍTÉS:
- Egy nagy serpenyőbe tegyük bele a karfiolrózsákat, a fokhagymagerezdeket és a csicseriborsót. 3 ek olívaoljat öntsünk rá, köménnyel, sóval, borssal és pirospaprikával ízesítsük. Addig süssük serpenyőben, amíg a karfiol megpuhul és a zöldségek egy kis barna kérget nem kapnak.
 - Amikor megsültek, a csicseriborsóból tegyünk félre egy kis adagot a díszítésnek.
 - A megsült zöldségekhez adjuk hozzá a zöldség alaplevet, majd hevítsük fel. Vegyük le a tűzről és egy botmixer segítégével pürésítsük le. Ezután kóstoljuk meg és ha szükség van rá sózzuk, borsozzuk.
 - Egy pár perc múlva, szakaszosan adjuk hozzá a tejszínt is. Ha nem elég híg a leves, adhatunk hozzá vizet vagy egy kis zöldség alaplevet.
 - Szedjük tálakba a levest és díszítsük a megmaradt csicseriborsóval, friss karikára vágott chillivel, friss koriander levéllel.
 
| Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát | 
|---|---|---|---|
| 434 kcal | 19 g | 22 g | 37 g |