Sütőtökös omlós sütemény

A kép csak illusztráció!

Sütőtökös omlós sütemény

HOZZÁVALÓK:

  • 3 db tojás
  • 30 g eritrit
  • 225 g sütőtökpüré
  • 1 tk citromlé
  • 120 g teljes kiőrlésű liszt
  • 5 g sütőpor
  • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
A krémhez:
  • 2 ek eritrit
  • 115 g krémsajt (Philadelphia)
  • 120 g cukrozatlan habtejszínhab (min 30%)

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk, majd 220 fokos sütőben 30-40 perc alatt puhára sütjük.
  2. Összeállítjuk a tésztát. A sütőtököt lepürésítjük a tojásokkal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is: a citromlevet, a lisztet, a sütőport, a mézeskalács fűszerkeveréket és az eritritet.
  3. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát.
  4. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, és 10-15 percig sütjük.
  5. Amíg sül a sütemény, elkészítjük a krémet.
  6. A tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük a sajtkrémet, a 2 ek. zselatin fixálót és az eritritet.
  7. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta megsült-e. Ezt követően deszkára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt a tésztáról, és lapjával félbevágjuk.
  8. Megtöltjük a tésztát a krémmel, majd hűtőben legalább 1 órát hagyjuk dermedni.
  9. Szeleteljük, és végül tálaljuk.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
130 kcal 2,7 g 7,4 g 13 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.