A kép csak illusztráció!
Sütőtökös omlós sütemény
HOZZÁVALÓK:
- 3 db tojás
- 30 g eritrit
- 225 g sütőtökpüré
- 1 tk citromlé
- 120 g teljes kiőrlésű liszt
- 5 g sütőpor
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 2 ek eritrit
- 115 g krémsajt (Philadelphia)
- 120 g cukrozatlan habtejszínhab (min 30%)
ELKÉSZÍTÉS:
- A sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk, majd 220 fokos sütőben 30-40 perc alatt puhára sütjük.
- Összeállítjuk a tésztát. A sütőtököt lepürésítjük a tojásokkal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is: a citromlevet, a lisztet, a sütőport, a mézeskalács fűszerkeveréket és az eritritet.
- Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát.
- Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, és 10-15 percig sütjük.
- Amíg sül a sütemény, elkészítjük a krémet.
- A tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük a sajtkrémet, a 2 ek. zselatin fixálót és az eritritet.
- Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta megsült-e. Ezt követően deszkára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt a tésztáról, és lapjával félbevágjuk.
- Megtöltjük a tésztát a krémmel, majd hűtőben legalább 1 órát hagyjuk dermedni.
- Szeleteljük, és végül tálaljuk.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
130 kcal | 2,7 g | 7,4 g | 13 g |