Körtés zellerkrémleves pirított dióval

A kép csak illusztráció!

Körtés zellerkrémleves pirított dióval

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg zeller, pucolva, apró kockákra vágva
  • 2 db 8-10 dkg krumpli, pucolva, apró kockákra vágva
  • 15 dkg körte, pucolva, apró kockákra vágva
  • 3 dkg (fél fej) vöröshagyma
  • 1 kis ág friss rozmaring
  • 0,75 l zöldségalaplé
  • 0,3 dl tejszín 10%-os
  • 3 dkg vaj
  • bors
  • csipet szerecsendió
  • 30 g dió, pirítva
Díszítéshez:
  • 3 dkg balzsamecet (hozzáadott cukor nélküli)
  • 30 g körte, magház nélkül, cikkekre vágva
  • 30 g gránátalma mag
  • pár szem dió, pirítva

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, és a hagymát üvegesre pároljuk benne.
  2. Rádobjuk a felkockázott zellert és krumplit, majd átforgatjuk. Felöntjük a alaplével, hozzáadjuk a felkockázott körtét, 2 szem diót és rozmaring ágat. Fedő alatt, közepes lángon kb. 15 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  3. Botmixerrel pürésítjük (szitán átpaszírozzuk, ha teljesen sima állagot szeretnénk kapni).
  4. Beleöntjük a tejszínt, felhevítjük, végül szerecsendióval, sóval borssal ízesítjük.

Díszítéshez:
  1. A cikkekre vágott körtét balzsameceten megfuttatjuk és a levesre helyezzük, rászórjuk a gránátalma magjait és pár szem pirított diót.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
234 kcal 3,9 g 11,7 g 28 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.