A kép csak illusztráció!
Körtés zellerkrémleves pirított dióval
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg zeller, pucolva, apró kockákra vágva
- 2 db 8-10 dkg krumpli, pucolva, apró kockákra vágva
- 15 dkg körte, pucolva, apró kockákra vágva
- 3 dkg (fél fej) vöröshagyma
- 1 kis ág friss rozmaring
- 0,75 l zöldségalaplé
- 0,3 dl tejszín 10%-os
- 3 dkg vaj
- só
- bors
- csipet szerecsendió
- 30 g dió, pirítva
- 3 dkg balzsamecet (hozzáadott cukor nélküli)
- 30 g körte, magház nélkül, cikkekre vágva
- 30 g gránátalma mag
- pár szem dió, pirítva
ELKÉSZÍTÉS:
- Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, és a hagymát üvegesre pároljuk benne.
- Rádobjuk a felkockázott zellert és krumplit, majd átforgatjuk. Felöntjük a alaplével, hozzáadjuk a felkockázott körtét, 2 szem diót és rozmaring ágat. Fedő alatt, közepes lángon kb. 15 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Botmixerrel pürésítjük (szitán átpaszírozzuk, ha teljesen sima állagot szeretnénk kapni).
- Beleöntjük a tejszínt, felhevítjük, végül szerecsendióval, sóval borssal ízesítjük.
Díszítéshez:
- A cikkekre vágott körtét balzsameceten megfuttatjuk és a levesre helyezzük, rászórjuk a gránátalma magjait és pár szem pirított diót.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
234 kcal | 3,9 g | 11,7 g | 28 g |