A kép csak illusztráció!
Diós-almás sertésszűz, mustáros burgonyapürével
HOZZÁVALÓK:
Töltelék:- 20 g vaj
- 1/2 alma, hámozva, lereszelve
- ½ fej hagyma, összevágva
- 1/2 zellerszár, apróra feldarabolva
- 40 g dióbél, összevágva
- 200 g almaszósz 100%-os
- 40 g durvaszemű zsemlemorzsa
- 1/4 tk őrölt fahéj
- ¼ tk só
- 1/8 tk őrölt szegfűszeg
- 1/8 tk őrölt szerecsendió
- 1/8 tk őrölt gyömbér
- só, bors, ízlés szerint
- 240 g sertés szűz, megtisztítva
- 200 g burgonya, meghámozva és felkockázva
- 15 dkg vaj
- 1 ek magos mustár
- 60 g gránátalma mag
ELKÉSZÍTÉS:
- Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.
- Egy tálba keverjük össze a töltelék hozzávalóit.
- Majd egy fólia segítségével hengereljük fel a tölteléket kb. 25 cm hosszan és 2 cm vastagon. A hengert tegyük fagyasztóba min. 1 órára.
- A sertésszüzet felszúrjuk egy vékony hosszú kés segítségével majd kiklopfoljuk. Ezt követően töltsük bele a már megfagyott tölteléket a fólia eltávolítása után.
- A roládot sózzuk, borsozzuk és forró hőálló serpenyőben, zsiradékon kérgesítjük.
- 180 fokon 16-17 percig sütjük egy olyan serpenyőben, aminek a nyele is hőálló.
- A sertésroládot miután a sütőből kivettük 10 percig pihentetjük.
- A burgonyakockákat megfőzzük.
- A kész burgonyát egy krumplinyomó segítségével áttörjük, majd hozzáadjuk a vajat és a mustárt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Ha krémesebb burgonyapürét szeretnénk, adhatunk hozzá még 0,5 dl tejszínt.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
623 kcal | 34,7 g | 29,7 g | 51,3 g |