A kép csak illusztráció!
Mogyorós lazac édeskömény salátával
HOZZÁVALÓK:
- 10 dkg lazacfilé, bőr nélkül
- 5 g olívaolaj
- kis csokor koriander, összevágva
- 10 g fehér szezámmag
- 2 g koriandermag
- 1 g köménymag
- 20 g hámozott mogyoró
- 10 g földimogyoró
- 3 g kesudió
- 3 g pisztácia
- 1 gerezd fokhagyma, reszelve
- 80 g édeskömény gumó, karikákra vágva és torzsáját ék alakban kivágva
- 6 g só
- 12 g gránátalma mag
- 25 g reszelt parmezán sajt
- 3 kis ág rozmaring
- bors
- 10 g vaj
ELKÉSZÍTÉS:
- Egy forró, száraz serpenyőben pirítsuk meg a magokat, amíg el nem kezdjük érezni az illatukat. Vegyük ki a serpenyőből és törjük durvára egy aprítógépben.
- Forrón, szárazon pirítsuk meg a koriander és köménymagokat is, amíg elkezdenek illatozni. Ezeket törjük por állagúra egy mozsárban.
- Keverjük össze a magokat a fűszerekkel.
- A lazacot sózzuk borsozzuk, majd kevés olajon mindkét oldalát 4-4 percig süssük.
- Tálaláskor a lazac tetejére halmozzuk a mag- és fűszerkeveréket.
- Díszíthetjük friss korianderlevéllel és ízesíthetjük frissen facsart citromlével.
- Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A lereszelt fokhagymát keverjük össze vajjal és kenjük ki vele egy hőálló tál alját. Helyezzük az édeskömény karikákat egymás után, úgy hogy megtöltsük a tálat vele.
- Szórjuk meg sóval, borssal, parmezánnal. A megmaradt fokhagymás vajat pedig, öntsük a tetejére.
- Tegyünk a tetejére 2,5 ek. gránátalma magot és 2 szál rozmaring ágat. Süssük addig, míg az édeskömény megpuhul és aranybarna színe lesz a tetejének. Amikor tálaljuk, az édeskömény felvágott, zöld levelét és a megmaradt (1,5 ek. gránátalma magot) szórjuk a kész ételre. Takarás nélkül süssük nagyjából 45 percig.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
865 kcal | 45,9 g | 59,3 g | 48,3 g |