Spenótos tortilla csirkemell csíkokkal töltve

A kép csak illusztráció!

Spenótos tortilla csirkemell csíkokkal töltve

HOZZÁVALÓK:

Spenótos tortillához:
  • 210 g liszt
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk kömény
  • 1 csipet cayenne bors
  • 1 tk sütőpor
  • 100 g baby spenót
  • 5 ek olaj
Csirkés töltelék hozzávalók:
  • 35 dkg csirkemell filé
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 szál rozmaring
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 ek szőlőmagolaj
  • 4 ek natúr joghurt
Mártogatós:
  • 1 pohár natúr joghurt
  • jalapeno vagy habanero paprika, só, bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Spenótos tortilla: Forraljunk fel vizet egy lábasban, majd 2 percre tegyük a spenótot a forrásban lévő vízbe, addig amíg kicsit megfonnyad. Szűrjük le a spenótot és tegyük át jéghideg vízbe.
  2. A spenótot helyezzük egy mélyfalú edénybe, adjunk hozzá 2 ek. vizet és pürésítsük.
  3. Egy másik tálba szitáljuk bele a lisztet, tegyük bele a sót, köményt és a sütőport. Keverjük össze.
  4. A lisztes keverékhez adjuk hozzá a pürésített spenótot és 3 ek. olajat. Kézzel gyúrjuk egy kicsit és adjunk hozzá még 2 ek. olajat.
  5. A tésztának ruganyos állagúnak kell lennie, így ha szükséges vagy túl száraz a tészta, öntsünk hozzá olajat, addig, míg a kívánt állagot el nem érjük. Ha kész a tésztánk, takarjuk le folpackkal és hagyjuk pihenni 30 percre.
  6. Ha a tészta pihent, osszuk 4 egyenlő részre, formáljunk belőlük gombócokat és egy sodrófa segítségével, lisztezett deszkán, nyújtsunk belőlük körlapokat.
  7. Melegítsünk elő egy serpenyőt közepes hőfokon és egyesével süssük ki a lapokat. Oldalanként kb. 2-2 percig, amíg kis barna hólyagocskák nem keletkeznek rajtuk.
  8. Miután megsütöttük a tortilla lapok mindkét oldalát, kenjük át egy kicsit olajjal, hogy puha maradjon.
  9. Csirkés töltelék: A csirkemellet és a paprikát vágjuk fel vékony csíkokra. Melegítsük fel egy serpenyőben az olívaolajat és tegyük bele a csirkecsíkokat, sózzuk, borsozzuk. Dobjunk hozzá 1 szál rozmaringot és fokhagymát. Jöhet a szeletekre vágott kaliforniai paprika.
  10. Ha lepirultak a csirkék és a paprika, szedjük őket külön tálba és keverjük hozzá joghurtot (vagy tejfölt).
  11. Ha ez kész, fogjunk egy tortilla lapot és helyezzük rá a csirkét és a sült paprikákat, majd tekerjük fel és vágjuk félbe.
  12. Mártogatós: A joghurtba, vágjunk bele egy kevés habanero vagy jalapeno paprikát. Sózzuk, borsozzuk és keverjük össze. Tegyük kis tálkába.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
447 kcal 27 g 18 g 44 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.