A kép csak illusztráció!
Citromos mascarponekrém, fahéjas-cukormentes granolával
HOZZÁVALÓK:
- 200 g finomszemű zabpehely
- 140 g eritrit
- 4 tojás fehérje
- 4-5 evőkanál vaj
- 200 g magkeverék (kesudió, dió, mandula)
- 1,5 ek fahéj
- 500 g mascarpone
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 3 ek joghurt
- por eritrit ízlés szerint (kb 2 ek)
ELKÉSZÍTÉS:
- A zabpelyhet összekeverjük az eritrittel, a fahéjjal és a magkeverékekkel.
- Hozzáadjuk a tojásokat, a vajat és egy masszává keverjük.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, elegyengetjük benne a masszát, de nem kell teljesen lenyomkodni. 10-15 percig sütjük, átforgatjuk, hogy egyenletesen piruljon, és további 5 percig készre pirítjuk. 5. Ha megsült, kihűtjük.
- Amíg hűl a granola, elkészítjük a pohárdesszert krémjét: A mascarpone-t a por eritrittel habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, citromlevet, majd alaposan összekeverjük úgy, hogy apránként hozzáadjuk a joghurtot.
- Egy üvegpohár aljába belekanalazunk 2 ek. granolát, majd rétegezzük a citromos krémmel, granolával és végül megint krémmel. Friss gyümölccsel, mentalevéllel díszítjük.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
447 kcal | 27g | 18 g | 44 g |