Törökmogyorós-karfiolkrém magos-barna kenyérrel

A kép csak illusztráció!

Törökmogyorós-karfiolkrém magos-barna kenyérrel

HOZZÁVALÓK:

  • 500 g karfiol felaprítva
  • 1 nagy salotta hagyma
  • 4 ek Extra szűz olívaolaj
  • ½ tk Füstölt őrölt paprika
  • ½ tk őrölt Rozmaring
  • Só, bors ízlés szerint
  • 5 dkg aprított török mogyoró
  • 1 szál újhagyma, felaprítva
  • 30 dkg Barna kenyér

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra. Amíg felmelegszik, egy edénybe tegyük bele a felaprított karfiolt, 2 ek. olívaolajat, őrölt paprikát, borsot, apróra vágott salottahagymát és a rozmaringot.
  2. Keverjük össze az alapanyagokat hogy az olaj szépen bevonja őket. Terítsük szét a karfiolt egy serpenyőben és 20-25 percig süssük (félidőnél forgassuk át).
  3. Ha megsült, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
  4. Addig pirítsuk le egy száraz serpenyőben az összetört török mogyorót. Vegyünk elő egy asztali aprítót, tegyük bele a mogyoró ¼ részét és adjuk hozzá sót.
  5. Tegyük bele a kihűlt, sült karfiolt és aprítsuk homogén állagúra. Ha ez kész, öntsünk hozzá 3 ek. olívaolajat, de ekkor már alacsony fokozaton inkább csak keverjük át. Szedjük tálalóedénybe és szórjuk meg a maradék pirított mogyoróval és újhagyma zöldjével. Kenyérre kenve fogyasszuk.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
352 kcal 10 g 17 g 38 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.