A kép csak illusztráció!
Törökmogyorós-karfiolkrém magos-barna kenyérrel
HOZZÁVALÓK:
- 500 g karfiol felaprítva
- 1 nagy salotta hagyma
- 4 ek Extra szűz olívaolaj
- ½ tk Füstölt őrölt paprika
- ½ tk őrölt Rozmaring
- Só, bors ízlés szerint
- 5 dkg aprított török mogyoró
- 1 szál újhagyma, felaprítva
- 30 dkg Barna kenyér
ELKÉSZÍTÉS:
- Melegítsük elő a sütőt 210 fokra. Amíg felmelegszik, egy edénybe tegyük bele a felaprított karfiolt, 2 ek. olívaolajat, őrölt paprikát, borsot, apróra vágott salottahagymát és a rozmaringot.
- Keverjük össze az alapanyagokat hogy az olaj szépen bevonja őket. Terítsük szét a karfiolt egy serpenyőben és 20-25 percig süssük (félidőnél forgassuk át).
- Ha megsült, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
- Addig pirítsuk le egy száraz serpenyőben az összetört török mogyorót. Vegyünk elő egy asztali aprítót, tegyük bele a mogyoró ¼ részét és adjuk hozzá sót.
- Tegyük bele a kihűlt, sült karfiolt és aprítsuk homogén állagúra. Ha ez kész, öntsünk hozzá 3 ek. olívaolajat, de ekkor már alacsony fokozaton inkább csak keverjük át. Szedjük tálalóedénybe és szórjuk meg a maradék pirított mogyoróval és újhagyma zöldjével. Kenyérre kenve fogyasszuk.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
352 kcal | 10 g | 17 g | 38 g |