A kép csak illusztráció!
Csirkehúsos raguval töltött cukkinihajók
HOZZÁVALÓK:
- 1/4 kg darált csirkemell
- 1/4 kg darált sertéshús
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 nagy cukkini
- olívaolaj
- só, bors
- ½ piros kaliforniai paprika
- 5 db csiperkegomba
- friss kakukkfű
- 50 g gouda sajt
- 1,5 dl habtejszín
- 3 dl paradicsomszósz
ELKÉSZÍTÉS:
- A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és olívaolajon megdinszteljük.
- A darált húst hozzáadjuk a hagymákhoz. Lepirítjuk. A gombákat megtisztítjuk, felkockázzuk, a kaliforniai paprikát is felcsíkozzuk, majd a húshoz adjuk. Végül megszórjuk friss kakukkfűvel, felöntjük tejszínnel és paradicsomszósszal. Sózzuk, borsozzuk.
- A cukkíniket kettévágjuk, a közepét kikaparjuk, de nem dobjuk ki, hanem a felét hozzáadjuk a raguhoz. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük őket és megtöltjük a húsos raguval. Tetejére reszelt sajtot szórunk.
- 200 fokon 20 percig sütjük. Tálaláskor friss kakukkfűvel megszórjuk.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
558 kcal | 38 g | 31 g | 29 g |