Kapros lazacleves

A kép csak illusztráció!

Kapros lazacleves

HOZZÁVALÓK:

  • 1 l hal-alaplé
  • 50 dkg lazacfilé
  • 50 dkg burgonya
  • 25 dkg sárgarépa
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 ek olaj
  • 1 csokor kapor
  • bors
  • citromlé

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Az apróra vágott vöröshagymát olajon dinszteljük, hozzáadjuk a kockázott burgonyát, sárgarépát és a zúzott fokhagymát. Dinszteljük a zöldségeket is, majd az alaplével felöntjük, hozzáadjuk a vágott kaprot, sózzuk, borsozzuk.
  2. Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a tejszínt, a lebőrözött, kockára vágott lazacot. 4-5 percig összeforraljuk a levest. Sózzuk, borsozzuk. Frissen facsart citromlével savanyíthatjuk a levest.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
542 kcal 25,4 g 328 g 36 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.