A kép csak illusztráció!
Kapros lazacleves
HOZZÁVALÓK:
- 1 l hal-alaplé
- 50 dkg lazacfilé
- 50 dkg burgonya
- 25 dkg sárgarépa
- 2 dl főzőtejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 4 ek olaj
- 1 csokor kapor
- só
- bors
- citromlé
ELKÉSZÍTÉS:
- Az apróra vágott vöröshagymát olajon dinszteljük, hozzáadjuk a kockázott burgonyát, sárgarépát és a zúzott fokhagymát. Dinszteljük a zöldségeket is, majd az alaplével felöntjük, hozzáadjuk a vágott kaprot, sózzuk, borsozzuk.
- Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a tejszínt, a lebőrözött, kockára vágott lazacot. 4-5 percig összeforraljuk a levest. Sózzuk, borsozzuk. Frissen facsart citromlével savanyíthatjuk a levest.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
542 kcal | 25,4 g | 328 g | 36 g |