A kép csak illusztráció!
Sült "sajt" olajos magokból
HOZZÁVALÓK:
- 400 g olajos mag (kesudió, mandula)
- 10 g ecet
- 20 g sörélesztő pehely
- 30 g olívaolaj
- ½ db citrom leve
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS:
- Az olajos magvakat egy éjszakára vízbe áztatjuk, majd leöblítjük.
- Késes aprítóban 120-150 g vízzel pürésítjük, amíg sima keveréket nem kapunk, majd hozzáadjuk a citromlevet, ecetet, olívaolajat, sörélesztőpelyhet és fűszereket.
- Egy sajtkendővel bélelt szűrőbe helyezzük, körbecsavarjuk a sajtot (labdát formálunk). Gumival rögzítjük, enyhén megnyomkodjuk, hogy a felesleges nedvességtől megszabaduljunk. Egy éjszakán át tároljuk hűtőben.
- Kikanalazzuk a sajtot, és vizes kézzel két rudat formázunk belőle. Megszórjuk sóval, ízlés szerint fűszerkeverékbe forgathatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
- Sütőben 200 fokon 40-50 percig sütjük. Sütés végén lekapcsoljuk a sütőt, kinyitjuk az ajtaját, és hagyjuk a sütőben kihűlni.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
426,5 kcal | 14,8 g | 38 g | 13 g |