Sült "sajt" olajos magokból

A kép csak illusztráció!

Sült "sajt" olajos magokból

HOZZÁVALÓK:

  • 400 g olajos mag (kesudió, mandula)
  • 10 g ecet
  • 20 g sörélesztő pehely
  • 30 g olívaolaj
  • ½ db citrom leve
  • bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Az olajos magvakat egy éjszakára vízbe áztatjuk, majd leöblítjük.
  2. Késes aprítóban 120-150 g vízzel pürésítjük, amíg sima keveréket nem kapunk, majd hozzáadjuk a citromlevet, ecetet, olívaolajat, sörélesztőpelyhet és fűszereket.
  3. Egy sajtkendővel bélelt szűrőbe helyezzük, körbecsavarjuk a sajtot (labdát formálunk). Gumival rögzítjük, enyhén megnyomkodjuk, hogy a felesleges nedvességtől megszabaduljunk. Egy éjszakán át tároljuk hűtőben.
  4. Kikanalazzuk a sajtot, és vizes kézzel két rudat formázunk belőle. Megszórjuk sóval, ízlés szerint fűszerkeverékbe forgathatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  5. Sütőben 200 fokon 40-50 percig sütjük. Sütés végén lekapcsoljuk a sütőt, kinyitjuk az ajtaját, és hagyjuk a sütőben kihűlni.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
426,5 kcal 14,8 g 38 g 13 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.