A kép csak illusztráció!
Kukoricakrémleves
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg csemegekukorica (konzerv)
- 5 dl zöldségalaplé
- 2 dl főzőtejszín (10 %-os)
- 2 ek vaj
- 1 ek Graham liszt
- 5 dkg Trappista sajt light
- bors
- szerecsendió
- só
ELKÉSZÍTÉS:
- Négy evőkanálnyi kukoricát félreteszünk levesbetétnek. A felforrósított vajra ráöntjük a kukoricát, 3-4 percig főzzük.
- Megszórjuk liszttel, elkeverjük, hozzáadjuk a zöldségalaplevet (víz+vegeta), a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és az egészet összeforraljuk.
- Amikor felforrt, reszelt szerecsendiót szórunk bele, és belereszeljük a sajtot.
- Összeturmixoljuk, a tetejét megszórjuk a levesbetétnek félretett kukoricaszemekkel.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
320,5 kcal | 9 g | 17,5 g | 30 g |