Kukoricakrémleves

A kép csak illusztráció!

Kukoricakrémleves

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg csemegekukorica (konzerv)
  • 5 dl zöldségalaplé
  • 2 dl főzőtejszín (10 %-os)
  • 2 ek vaj
  • 1 ek Graham liszt
  • 5 dkg Trappista sajt light
  • bors
  • szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Négy evőkanálnyi kukoricát félreteszünk levesbetétnek. A felforrósított vajra ráöntjük a kukoricát, 3-4 percig főzzük.
  2. Megszórjuk liszttel, elkeverjük, hozzáadjuk a zöldségalaplevet (víz+vegeta), a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és az egészet összeforraljuk.
  3. Amikor felforrt, reszelt szerecsendiót szórunk bele, és belereszeljük a sajtot.
  4. Összeturmixoljuk, a tetejét megszórjuk a levesbetétnek félretett kukoricaszemekkel.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
320,5 kcal 9 g 17,5 g 30 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.