Márványkuglóf

A kép csak illusztráció!

Márványkuglóf

HOZZÁVALÓK:

  • 15 dkg tönkölyliszt
  • 10 dkg búzaliszt
  • 4 db tojás
  • 16 dkg eritrit (édesítőszer)
  • 1 dl tej (1,5%-os)
  • 1 dl olaj
  • ½ csomag sütőpor
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 csipet só

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgáját habosra keverjük az édesítőszerrel, majd hozzákeverjük a tejet és az olajat. Beleszitáljuk a lisztet.
  3. Óvatosan belekeverjük a tojásfehérje habot.
  4. A kuglóf formát kivajazzuk, beleöntjük a tészta egyik felét.
  5. A tészta másik felében eldolgozzuk a kakaóport, majd ezt is a formába öntjük, késsel kicsit elkeverjük a kétfajta tésztát.
  6. Kb. 50 percig sütjük 175 fokos sütőben.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
2138 kcal 62 g 127 g 127 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.