A kép csak illusztráció!
Márványkuglóf
HOZZÁVALÓK:
- 15 dkg tönkölyliszt
- 10 dkg búzaliszt
- 4 db tojás
- 16 dkg eritrit (édesítőszer)
- 1 dl tej (1,5%-os)
- 1 dl olaj
- ½ csomag sütőpor
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 1 csipet só
ELKÉSZÍTÉS:
- A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
- A tojássárgáját habosra keverjük az édesítőszerrel, majd hozzákeverjük a tejet és az olajat. Beleszitáljuk a lisztet.
- Óvatosan belekeverjük a tojásfehérje habot.
- A kuglóf formát kivajazzuk, beleöntjük a tészta egyik felét.
- A tészta másik felében eldolgozzuk a kakaóport, majd ezt is a formába öntjük, késsel kicsit elkeverjük a kétfajta tésztát.
- Kb. 50 percig sütjük 175 fokos sütőben.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
2138 kcal | 62 g | 127 g | 127 g |